Delegaţii judeţeni ai Uniunii Democrate Maghiare din România, Filiala Timiş, au fost convocaţi la Timişoara pentru alegerile interne.
După deschiderea şedinţei, prin rostirea mesajelor de salut de către invitaţi, actorii Emília B. Borbély şi Csaba András Molnos, de la Teatrul Maghiar de Stat „Csíki Gergely”, au delectat participanţii cu o producţie artistică deosebită.
Ordinea de zi a adunării a inclus aprobarea raportului conducerii, alegerea preşedintelui filialei judeţene, a membrilor delegaţi în Consiliul Reprezentanţilor Unionali, a membrilor Consiliul Delegaţilor Judeţeni, a membrilor Comitetului Judeţean de Audit, a membrilor Comitetului Judeţean de Etică şi a Comitetului de Supraveghere a Regulamentului. În şedinţa care a durat mai mult de trei ore au fost votate şi modificări al Regulamentului de funcţionare şi au fost aleşi delegaţii judeţeni la Congresul Uniunii Democrate Maghiare din România din 17 septembrie 2021.
Andrei Molnar, actual subprefect al judeţului, preşedinte interimar, a fost votat în unanimitate de cei 127 de delegaţi prezenţi, aceştia exprimându-şi susţinerea candidatului prin vot secret.
În Consiliul Reprezentanţilor Unionali organizaţia judeţeană va fi reprezantată de Ioan Ihasz, primarul comunei Dumbrava, şi Imre Farkas, fostul viceprimar al Timişoarei, pe lângă Andrei Molnar. (A.B.)