Într-o postare pe facebook, primarul Dominic Fritz a mulţumit echipei din cadrul Primăriei Timişoara care s-a implicat în scrierea fişelor de proiect de peste un miliard de euro pentru PNRR. „Idei pornite de aici, din Primăria Timişoara, au dat direcţii de finanţare şi multe dintre proiectele noastre, noi sau mature, corespund noii filosofii europene pentru tranziţia administraţiei şi a comunităţilor către verde, digital şi incluziune”, a scris primarul.


Ce va reprezenta PNRR pentru Timişoara? Conform lui Domnic Fritz, „7 pagini din întreg Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă reprezintă doar proiectul nostru pentru Traseul Revoluţiei. Vrem să regândim modul în care Revoluţia este prezentă în spaţiul public, prin intervenţii care marchează, fizic şi digital, traseul revoluţionarilor, reabilitarea peisagistică a punctelor fierbinţi şi să creăm puncte de odihnă, locuri de belvedere şi spaţii publice pe acest traseu.
Am transmis fişe de proiect pentru un nou sistem de management al traficului, e-ticketing, înnoirea flotei de mijloace de transport în comun, poduri pietonale şi velo, iluminare inteligentă a oraşului, maternitate, centru oncologic, spitalul de copii, pe care vrem să-l facem unul de excelenţă în România, creşe, campusuri smart pentru şcoli, modernizarea sistemului de termoficare şi reducerea emisiilor”.


Primarul a adăugat că, la modul realist, se aşteaptă ca Timişoara să absoarbă în jur de 250 de milioane de euro prin PNRR. G.F.