Într-o postare de pe facebook de la sfârşitul săptămânii trecute, Dominic Fritz şi-a anunţat candidatura la preşedinţia filialei Timiş a USR-PLUS.


„După cum probabil aţi aflat, justiţia a aprobat de curând fuziunea dintre partidele USR şi PLUS care s-au prezentat la alegeri, în ultimii doi ani, într-o alianţă. Acum suntem un singur partid care are datoria faţă de voi, cei care ne-aţi ales, să fim partidul care are nu doar voinţa, ci şi puterea să schimbe România în bine.
Candidez pentru că o resimt ca responsabilitatea mea de a pune în slujba acestui proiect unificator toată greutatea funcţiei mele, experienţa mea de a coagula oameni şi viziunea mea europeană pentru o nouă cultură politică.
Prioritatea mea este Timişoara. Iar împreună cu o echipă de colegi buni, care au dovedit implicarea lor şi au câştigat bătălii politice şi electorale, vreau să ducem mesajul USR-PLUS de transformare în tot judeţul. Timişoara va genera bunăstare şi progres şi pentru Timiş dacă vom avea capacitatea să transmitem bune practici de guvernare şi soluţii inovatoare în fiecare comunitate din jur”.


Dată fiind funcţia pe care Dominic Fritz o ocupă în administraţia locală, alegerea sa în funcţia de preşedinte al USR-PLUS Timiş pare a fi o simplă formalitate. D.G.