Dacian Cioloş i-a propus colegului său de partid Dan Barna, în perspectiva Congresului USR PLUS din toamnă, să nu candideze niciunul pentru şefia partidului şi să susţină un alt candidat, potrivit unor surse politice apropiate discuţiilor.
Cei doi lideri ai partidului au discutat despre scenariile pentru alegerile interne care vor avea loc în acest an, iar unul dintre scenariile propuse de Dacian Cioloş a fost susţinerea unui alt candidat.
Surse din USR spun însă că Dan Barna nu ar lua în calcul un astfel de scenariu, fiind decis să candideze pentru funcţia de preşedinte al partidului. Aceleaşi surse susţin că Dacian Cioloş a făcut propunerea pentru că pierde teren în partid, după ce în ultima perioadă a fost mai mult absent. În acelaşi timp, Cioloş nu şi-ar mai dori atât de mult să candideze, însă doar retragerea sa din competiţie ar da rău în rândul membrilor PLUS.
Nu este clar dacă Dacian Cioloş i-a propus lui Dan Barna şi persoana pe care să o susţină cei doi, însă, în partid se vorbeşte şi despre posibila candidatura a ministrului Transporturilor Cătălin Drulă.


Întrebat despre acest lucru, Barna nu a exclus candidatura lui Drulă. „Dacă îşi va dori să facă asta, eu m-aş bucura. Este una dintre personalităţile politice în foarte mare ascensiune în partidul nostru. Vom vedea. Va fi o decizie pe care o va lua Cătălin şi o vom lua şi noi ca partid”, a declarat Barna, la Digi24.


După decizia definitivă a Curţii de Apel Bucureşti, care a aprobat fuziunea dintre USR şi PLUS, noul partid va avea şi o nouă conducere. La Congresul din septembrie, delegaţii vor vota componenţa noului Birou Naţional şi viitorul preşedinte al USR PLUS. Până la 1 iulie vor fi organizate alegeri în toate filialele din teritoriu.
Preşedintele USR PLUS va fi ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat. (A.B.)