Numire-bombă la Ministerul Sănătăţii! Monica Althamer, omul fostului ministru Vlad Voiculescu, va coordona Serviciile de Ambulanţă Judeţene, inclusiv pe cel de la Bucureşti-Ilfov. Mai mult, Althamer va decide şi cine va conduce aceste servicii, precum şi Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”.
În noua funcţie, omul de încredere al fostului ministru Vlad Voiculescu va coordona şi Institutul de medicină Legală din Capitală, ca şi celelalte instituţii din ţară, potrivit Ordinului semnat de ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.
Althamer, specializată ca navigator de pacienţi oncologici, a fost adusă la Ministerul Sănătăţii de Vlad Voiculescu la începutul acestui an, în ianuarie 2021, şi a rămas şi după demiterea acestuia la 13 aprilie de către premierul Florin Cîţu.
Monica Althamer are 43 de ani şi nu are studii medicale sau legate de sănătatea publică, este licenţiată în teologie şi limba si literatura engleză la Universitatea de Vest din Timişoara şi a fost profesor la Liceul „Grigore Moisil” din Timişoara, potrivit CV-ului oficial, de pe site-ul Ministerului Sănătăţii. Soţul său, Liviu Althamer, ocupă o funcţie de conducerea la Direcţia Generală Anticorupţie din Ministerul Afacerilor Interne.
Din anul 2011, Monica Althamer a devenit consilier pentru pacienţii diagnosticaţi cu afecţiuni oncologice, mai întâi la Asociaţia „Dăruieşte Viaţă”, apoi la Asociaţia „Magic”, ONG înfiinţat de Vlad Voiculescu şi Melania Medeleanu. (A.B.)