Conform calendarului stabilit de conducerea partidului, în acest an, în 25 septembrie, se va organiza Congresul PNL. Până atunci, în perioada 1 iunie - 15 iulie, la nivel judeţean, vor avea loc alegerile pentru funcţiile de conducere în filiale.
Actualul preşedinte interimar al PNL Timiş, Alin Nica, preşedinte şi al Consiliului Judeţean Timiş, este singurul care şi-a anunţat candidatura la funcţia supremă în filiala liberală judeţeană. El are un larg sprijin din partea conducerii filialei, ceea ce îl face să devină preşedinte cu puteri depline.
În schimb, se anunţă o concurenţă puternică pentru şefia organizaţiei municipale Timişoara a PNL. Până la această oră sunt anunţaţi nu mai puţin de trei candidaţi: Raul Ambruş, Cosmin Tabără şi Marilen Pirtea. Filiala este condusă, tot cu titlu interimar, de Alin Nica, după ce fostul preşedinte, Dan Diaconu, şi-a dat demisia ca urmare a rezultatelor slabe de la alegerile locale.
Despre candidaţi, să spunem că Raul Ambruş este consilier local, Cosmin Tabără, viceprimar al municipiului, iar Marilen Pirtea este deputat. (A.B.)