Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a fost audiat în comisiile parlamentare. La discuţii au participat doar doi parlamentari de Timiş, atrage atenţia deputatul PSD Alfred Simonis. El spune că întâmplarea i-a lăsat un gust amar, mai ales că i-a chemat pe toţi parlamentarii de Timiş să dezbată problema migranţilor.
Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, deputatul de Timiş Alfred Simonis, a cerut în urmă cu aproape o lună intervenţia parlamentarilor de Timiş în criza migranţilor. Spunea atunci că Timişoara are un număr subdimensionat de cadre de poliţie şi că este nevoie urgentă de soluţii pentru „problemele complexe generate de numărul tot mai mare de migranţi” care ajung la Timişoara.


„Am propus în urmă cu trei săptămâni o dezbatere parlamentară pe tema migranţilor din România, eveniment ce a avut loc astăzi în prezenţa Ministrului de Interne Lucian Bode. I-am invitat atunci să participe pe toţi parlamentarii de Timiş. Timişoara se confruntă cu probleme grave în chestiunea imigraţiei. Siguranţa populaţiei, ţinerea sub control a numărului tot mai mare de migranţi, asigurarea de hrană, condiţii decente de locare şi de convieţuire, sunt chestiuni cu care nu ne-am mai întâlnit. Dovadă şi incidentul ce a dus inclusiv la pierderea unei vieţi”, a afirmat deputatul social democrat.


„Vreau să vă spun că, în ciuda avalanşei de reacţii ale parlamentarilor din Timiş, la audieri a venit doar unul dintre ei la dezbatere: domnul deputat Nicu Fălcoi. A fost mai clar ca oricând că declarativ toţi sunt preocupaţi de problemele oraşului, însă faptic majoritatea o fac doar de faţadă, mimează implicarea şi interesul ca să dea bine în social media sau în presă. Am vrut doar să vă împărtăşesc gustul amar pe care mi l-a lăsat episodul. Repet încă o dată: a fost vorba de o discuţie cu Ministrul de Interne, sub egida Parlamentului, nu de o acţiune populistă de imagine. Iar lor nu le-a păsat”, a conchis Alfred Simonis.


Judeţul Timiş are 14 parlamentari, dintre care nouă deputaţi.
Colac peste pupăză, la discuţiile de marţi ministrul Lucian Bode a anunţat că afganul care a ucis un migrant şi l-a rănit pe altul în încăierarea din zona Gării de Nord din Timişoara a fugit din România şi este dat în urmărire internaţională. (A.B.)