În această vară sunt prevăzute alegeri în fililala judeţeană a USR Timiş, în ceea ce priveşte funcţia de preşedinte zarurile părând de acum aruncate. Aceasta pentru că actualul preşedinte, Cristian Moş, vicepreşedinte al CJ Timiş, şi-a anunţat colegii că nu va mai candida pentru un nou post de lider al filialei. În acest context, Dominic Fritz, primarul Timişoarei pare a avea drumul liber spre funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a USR.
Actualul preşedinte, Cristian Moş, le-a transmis colegilor de partid o scrisoare în care precizează, printre altele, că prioritatea sa pentru perioada următoare rămâne munca în cadrul Consiliului Judeţean Timiş.

Scrisoarea lui Cristian Moş

„Colegi,
Am rămas dator cu o decizie legată de candidatura la conducerea filialei judeţene.
Am preluat funcţia de preşedinte USR Timiş în 2016. De atunci şi până astăzi am ţintit mereu cât mai sus. Uneori părea că vreau prea mult, dar cred că doar aşa putem să facem treabă bună, ţintind sus.
Alături de voi am reuşit să facem din USR Timiş cea mai puternică filială din ţară, cu cei mai mulţi membri şi cu rezultate foarte bune la toate alegerile. Nu a fost uşor, erau nopţi când plecam de la sediu întrebându-mă dacă nu cumva a schimbat soţia yala la casă şi eram pregătit să dorm cu câinele în cuşcă.
Susţinerea câştigată de filiala noastră judeţeană la nivel naţional, pe harta partidului, se datorează în primul rând acestor rezultate foarte bune. Le sunt recunoscător colegilor din BN care şi astăzi mă susţin şi mă încurajează să duc mai departe misiunea noastră, pentru că au încredere în munca pe care o fac aici.
Da, pentru mine în ultimii 5 ani USR Timiş chiar a fost prioritatea numărul 0.
Am pornit la drum o mână de oameni, astăzi avem aleşi locali în aproape tot judeţul. Dar acum, pentru mine, prioritatea 0 este munca din Consiliul Judeţean Timiş.
Cu votul vostru m-aţi trimis acolo şi vreau ca peste 3 ani şi jumătate, la finalul acestui mandat, să vă fie de folos munca mea de acolo – să fie o carte de vizită bună pentru USR Timiş.
Dacă mă întrebaţi ce sper pentru USR Timiş la următoarele alegeri?
Una şi bună: aleşi locali în toate cele 99 de UAT-uri din judeţ şi zeci de primari.
Pentru asta trebuie să tragem tare cu toţii.
Cei care sunt deja în administraţiile locale trebuie să abiă rezultate foarte bune – pentru ca la următoarele alegeri să obţinem şi mai multe mandate.
Trebuie să ne extindem, astfel încât să avem filiale locale în fiecare UAT din judeţ.
Avem nevoie de ajutorul, implicarea şi expertiza membrilor şi a susţinătorilor, astfel încât timişenii să simtă USR aproape mereu, nu doar în campanii.
Astăzi sunt sigur că omul care poate să ducă mai departe misiunea USR Timiş, în următorii ani, şi care poate să continue creşterea filialei judeţene este: Dominic Fritz.
Cred că, cu el preşedinte, vom putea să ajunge să avem filiale în toate cele 99 de UAT-uri din judeţ şi candidaţi foarte puternici pentru următoarele alegeri.
Totodată sunt sigur că rezultatele din executivul PMT o să inspire şi o să încurajeze toţi aleşii locali din judeţ în anii ce vin.
La toate alegerile interne locale şi judeţene am ales să nu susţin public vreo candidatură, dar de data asta o fac cu toata inima şi cu maximă încredere.
Chiar dacă aleg să nu mai candidez pentru funcţia de preşedinte USR Timiş, vă asigur că munca pe care o voi face din structurile interne ale partidului o să fie cel puţin la fel de bună ca până acum. Nu mă voi culca pe o ureche.
Cred că deja cu toţii aveţi numărul meu de telefon, dacă e nevoie de orice mână de ajutor la nivel naţional, judeţean sau local - aici sunt!
USR Timiş a crescut fiind o echipă!
USR Timiş rămâne echipă!”.

A. BORBELY