Ca să plece Victor Viorel Ponta de la guvernare, „A trebuit să moară oameni...”. Ca să plece Vlad Voiculescu din fruntea Sănătății, „A trebuit să moară oameni...”. La noi tot trebuie să moară oameni. Din păcate, nu mor cei care ar trebui, cei care au responsabilități, cei care joacă pe degete destinele unor semeni de-ai lor, ci, de cele mai multe ori, nevinovați sacrificați pe altarul ambițiilor politice, incompetenței crase ori indolenței fără margini.
„A trebuit să moară oameni...” și au murit destui în degringolada mă surilor luate alandala de fostul ministru al Sănătății care, în loc să găsească soluții și să încerce să rezolve problemele grave cu care se confruntă sistemul, apărea ca simplu „constatator” și ne spunea de ce și cum s-a întâmplat. De parcă nu era evident, de parcă nu văzuse toată lumea? Dar, mă rog, așa a înțeles domnia sa că trebuie să funcționeze ministerul Sănătății.
Desigur, ar fi avut nu unul, ci enșpe motive să-și dea demisia, aia de onoare (care onoare, de unde onoare - la așa valoare!?), dar nici prin cap nu i-a trecut, cu atât mai mult cu cât „corul bocitoarelor” - Dan Barna, Dacian Cioloș, până și primarul nostru Dominic Fritz - îl susținea de parcă nu putea să existe acest minister, nu putea să existe Sănătate, fără de Vlad Voiculescu în vârf. Și, uite, că se poate. Și probabil mult mai bine. Privind în urmă și enumerând, așa, în trecere, gafele făcute de nemaipomenitul ministru nu poți să nu te întrebi oare ce interese îi leagă pe acești oameni, de pot să susțină până în pânzele albe cauze pierdute, chiar și atunci când evidențele sunt clare? Mult prea clare. Nu-i interesează că au murit și că vor mai muri oameni, pentru că ei au interese de partid deasupra vieții oamenilor de rând.
Mai spune primarul Timișoarei că Vlad Voiculescu nu a avut timp să arate cum va reforma el Sănătatea...
Nu știu cum o fi vrut să reformeze Sănătatea, dar patru luni au fost deajuns să-și arate incompetența... Cu vârf și îndesat! Au mizat pe șantajul politic, cu amenințarea ieșirii de la guvernare, cu dărâmarea guvernului, dar iată, până la urmă, s-a dovedit că rămânerea lui Vlad Voiculescu ca ministru la Sănătate este mai nocivă ca orice. Și așa a compromis până în plăsele noțiunea de sistem de Sănătate, iar celui care îi va urma îi va fi extrem de greu să aducă lotca numită Sănătate pe linia de plutire.
Odată cu demiterea acestui „haiduc” din fruntea ministerului s-a făcut un prim pas, mic, dar important pentru a se încerca o revenire la normalitate a sistemului.

Petru Vasile TOMOIAGĂ