Se reia războiul pe unul dintre dosarele lui Sebastian Ghiță. Judecătorii decid dacă reîncepe procesul în cazul fostului parlamentar, acuzat de DNA de șantaj și dare de mită. Achitat în primă instanță, Ghiță a scăpat cu ajutorul celebrei Secții Speciale, însă procurorii de la Parchetul General nu renunță la caz.
Procurorii de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) au trimis acest dosar în judecată în urmă cu mulți ani. Șirul acuzațiilor este cât se poate lung: de la dare de mită, cumpărare de influență și șantaj.
După prima instanță, Sebastian Ghiță a fost achitat, dar decizia nu era una definitivă, astfel ca procurorii au făcut apel, însă, în contextul în care în dosar este implicat și un magistrat, cei de la Secția Specială au anulat practic această decizie prin care DNA încerca să obțină o condamnare. Așa se face că achitarea a rămas definitivă.
Recent, CCR a stabilit că această posibilitatea a Secției Speciale de a retrage apelurile din aceste dosare penale e neconstituțională, iar în baza acestei decizii procurorii de la Parchetul General sunt cei care cer reluarea procesului. (A.B.)