Alianța U.S.R.- P.L.U.S. a câștigat categoric alegerile în Timișoara și a primit 55.155 de voturi în județul Timiș pentru aplicarea unui nou proiect de guvernare locală. În urma acestui succes, urmează să se voteze decizii importante care au nevoie, atât în municipiul Timișoara cât și în județul Timiș, de majorități puternice și stabile, care să funcționeze pe baza unor valori, principii de bună guvernare și proiecte concrete.


„În urmă cu patru ani, pe 27 septembrie 2016, se înființa U.S.R. Timișoara. Astăzi ne pregătim de preluarea mandatelor în patru primării din județ - Timișoara, Cenad, Dumbrăvița și Foeni, avem consilieri locali în 49 localități din județ și 10 consilieri județeni. U.S.R.- P.L.U.S. este noua forță politică a județului. Venim cu echipe de profesioniști, oameni care au activat în mediul privat și internațional, în condiții de maximă competitivitate”, a declarat, potrivit unui comunicat remis mass-media, Cristian Moș, președintele U.S.R., Timiș.


Prima opțiune a Alianței, pentru a constitui o majoritate puternică și stabilă, se îndreaptă către P.N.L., formațiune politică care transmite semnale că a început reforma internă.


„În campania electorală le-am cerut cetățenilor o singură șansă, iar acum că am primit-o suntem pregătiți să facem politica pe care timișenii o așteaptă de atâta timp.
Depolitizarea funcțiilor publice nu este negociabilă, este o necesitate urgentă pe care suntem gata să ne-o asumăm și avem această așteptare și din partea celor de la P.N.L..
În lunile ce vor urma cu siguranță toți cei care ne-au oferit votul și încrederea pe 27 septembrie, se vor convinge că ne-am bazat întreaga campanie electorală doar pe promisiuni realizabile și realiste și nu vom face rabat de la principiile de integritate pe care U.S.R.- P.L.U.S. le are”, a declarat președintele U.S.R. Timiș, Cristian Moș.


În contextul în care P.N.L. a transmis semnale prin care arată că a dat startul unei reforme interne, Alianța U.S.R.- P.L.U.S. și-a desemnat, prin vot, echipa de negociere care se va întâlni în perioada următoare cu reprezentanții P.N.L. Timișoara și Timiș. Această echipă este se compune din, Dominic Fritz (Primar ales al Timișoarei), Horia Bugarin (Primar ales, Dumbrăvița), Cătălin Drulă (Deputat U.S.R. de Timiș), Cristian Moș (Președinte U.S.R. Timiș și Consilier Județean ales), Raul Olajos (Președinte P.L.U.S. Timiș și Consilier Județean ales), Bianca Luca (Consilier Județean ales), Dan Reșitnec (Președinte U.S.R. Timișoara și Consilier Local ales, Timișoara), Ruben Lațcău (Consilier Local ales, Timișoara), Sorin Sipoș (component al Biroului Județean al U.S.R. Timiș).


„Ne dorim ca semnalele de primenire internă transmise de noua conduceri locală a P.N.L. să nu fie doar de conjunctură pentru că primul punct de discuție va fi performanța și meritocrația în administrație. Vom insista ca, de acum înainte, toate angajările în posturi de mare responsabilitate să fie făcute prin concursuri reale între candidați cu CV-uri solide și bună reputație în comunitate, morală și profesională. Alianța U.S.R.- P.L.U.S. și eu personal am primit voturi pentru că ne-am angajat să rupem cu vechile practici ale tranziției și acest punct este nenegociabil.
Vom discuta cu reprezentanții P.N.L. o reformă a instituțiilor din administrația publică locală pe criterii de eficiență și transparență și sperăm să ne fie partneri în acest proiect, care ar putea să facă din Timișoara și Timiș un model de administrație pentru România.
Vom încerca să ajungem cu P.N.L. la un acord asupra proiectelor importante pentru Timișoara: un sistem modern de mobilitate urbană, prioritizarea cartierelor Timișoarei, un nou spital municipal, protejarea și extinderea spațiilor verzi, crearea cadrului pentru dezvoltarea industriilor inovatoare și a sectorului creativ”, a declarat, potrivit unui comunicat remis mass-media, Dominic Fritz, Primar ales al Timișoarei.

Cornel S.