Dezvăluiri uluitoare despre guvernarea Ponta, făcute chiar de fostul premier. Audiat într-un dosar la Instanța Supremă, fostul șef al Executivului ar fi spus că toate numirile făcute cât a fost la putere au fost discutate, înainte, cu mai-marii SRI.
Potrivit „România liberă”, Victor Ponta ar fi spus că, înainte de a numi pe cineva, vorbea la telefon cu George Maior sau Florian Coldea.
Declarația care pare să scoată la lumină modul în care s-ar fi făcut numirile în epoca Ponta ar fi fost făcută de fostul premier la Instanța Supremă.
„Absolut toate propunerile și numirile pe care le-am făcut în perioada în care am fost prim-ministru, fără excepție, s-au făcut după o discuție telefonică sau personală fie cu dl. Maior, fie cu dl. Coldea și după ce am solicitat o notă din partea SRI în legătură cu persoana ce doream să o numesc”, ar fi declarat Victor Ponta, potrivit „România liberă”.
În dosarul în care ar fi fost făcută declarația de către fostul șef de la Palatul Victoria era vizat fostul procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Liviu Tudose.
În urmă cu câteva zile, chiar Florian Coldea, fost număr doi în SRI, a dat cu subsemnatul la secția specială care anchetează magistrații, în dosarul fostului procuror DNA Mircea Negulescu.
Apropierea dintre Ponta și foștii capi din serviciul secret vine în contextul în care este de notorietate și legătura dintre fostul premier și Sebastian Ghiță, fost parlamentar și membru în comisia de Control SRI.
De altfel, Victor Ponta a fost acuzat de procurorii anticorupţie că ar fi aranjat vizita lui Tony Blair în România pentru a câştiga capital de imagine în campania din 2012.
Vizita fostului premier britanic ar fi fost plătită de Ghiță, care ar fi dat 220 de mii de euro și, astfel, s-ar fi ales cu un loc pe listele PSD pentru Parlament, potrivit DNA.