Pe motiv de alegeri, principalele două partide politice din România, PNL și PSD, au început un dur război al acuzațiilor. Nici mai mult nici mai puțin, șefii celor două formațiuni politice se acuză reciproc că ar fi hoți.
Pentru că vrea să dea jos Guvernul Orban, PSD a depus moțiunea de cenzură „Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată”. Marcel Ciolacu, șeful interimar al PSD, spune că vrea ca moțiunea să fie votată „cât mai repede” și că negociază cu toate partidele parlamentare „responsabi­le”, în afară de PNL și PMP. „Am depus moțiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani. În loc să vină cu soluții pe care toți românii le așteptau, guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei. Rezultatul îl vedem cu toții. Au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia și au prăbușit nivelul de trai al românilor”, a spus Marcel Ciolacu.
„Românii au plătit un preț uriaș, guvernanții i-au sfidat fără jenă, au furat cu 10 mâini. Un guvern care își fură propriul popor trebuie să plece, un guvern care împinge România spre dezastru economic trebuie să plece, un guvern care fraternizează cu interlopii, care nu crește salarii, alocații și pensii trebuie să plece”, a mai spus șeful PSD.
De partea cealaltă, Ludovic Orban, premier și șef al PNL, spune că moțiunea de cenzură reprezintă „încă un act iresponsabil al PSD”. Social-democrații sunt acuzați că vor să organizeze alegerile pentru a fura la vot.
„Această moțiune de cenzură reprezintă încă un act iresponsabil din partea PSD. Să încerci să dai jos un guvern care și-a făcut datoria față de țară, care gestionează cu corectitudine, profesionalism și eficiență problemele grave care au apărut din cauza epidemiei, din cauza crizei, din cauza secetei, din cauza inundațiilor. Un guvern confruntat cu dificultăți care n-au mai existat în istoria României de foarte multă vreme, să dai jos guvernul mi se pare un gest iresponsabil și complet lipsit de logică. Este un gest împotriva intereselor României”, a completat premierul.
Din această ceartă cu siguranță doar oamenii de rând, adică marea masă a românilor, vor avea de pierdut. Aceasta pentru că de 30 de ani încoace la putere în România s-au aflat doar inși puși pe căpătuială, care pot fi numiți oricum, chiar cu apelativul din titlul acestui material, numai politicieni nu. (A.B.)