Fostul ministru de Externe, Teodor Meleșcanu s-a înscris în PPUSL, partidul fondat de Dan Voiculescu, după ce a demisionat din Forța Națională, partid în care intrase după ce a plecat din ALDE.
„Dincolo de obiectivele politice contextuale și de agendă publică imediată, consider că responsabilitatea esențială a unei persoane care exercită o funcție publică o reprezintă promovarea valorii umane ca esență a oricărui model social legitim. După o viață întreagă dedicată proiectelor social-liberale, asumarea identității umaniste este un pas firesc, care răspunde atât reperelor pe care le-am promovat întotdeauna - demnitate, echilibru, pragmatism - cât și așteptărilor concrete ale națiunii noastre. Românii își doresc un proiect politic nou, capabil să depășească vechile conflicte și inerții, să construiască trainic, nu să dărâme. Am încredere că umaniștii pot genera o astfel de schimbare și mă voi strădui să contribui cu întreaga mea experiență la succesul acestui proiect”, a declarat Meleșcanu, potrivit unui comunicat de presă.
La începutul lunii aprilie, Meleșcanu anunța că demisionează din Forța Națonală, partid în care intrase după plecare din ALDE. Acesta declara că a plecat din partid ca să își dedice „toată energia și experiența poporului român”.
„Eu mi-am servit poporul, nu politicienii momentului”, scria Teodor Meleșcanu, pe Facebook.
FSN, PDSR, Alianţa pentru România, PNL, ALDE, Forţa Naţională şi, acum, PP-USL sunt partidele prin care a trecut, începând din 1990, Teodor Meleșcanu. Înainte a fost, bineînțeles, membru al partidului comunist... (A.B.)