De luni, 1 iunie, în România se produce o nouă perioadă de relaxare a măsurilor luate pentru combaterea pandemiei noului tip de coronavirus. În acest context, printre măsurile de relaxare decise de Guvernul României, redeschiderea teraselor este o veste bună pentru agenții economici, dar și pentru clienți și pentru întreaga economie.
Bineînțeles, unele restricții necesare se impun odată cu redeschiderea teraselor, coronavirusul nefiind încă declarat învins în România, printre aceste restricții amintim aici păstrarea distanței între mese. În aceste condiții, reprezentanţii industriei HoReCa, domeniu serios afectat de pandemie, necesită sprijin suplimentar, pentru a compensa o evidentă limitare a activității.
În această direcție, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a lansat un apel public către primăriile din județ, solicitând edililor care administrează localitățile din județul Timiș să suplimenteze spațiul aferent teraselor.
Acest apel a fost lansat în contextul programului OcroTim, program conceput de președintele C.J. Timiș, inițiativă ce are ca obiectiv principal relansarea socio-economică a județului, prin implementarea de măsuri rapide în opt domenii de activitate.


„Locurile, mult mai puține, vor fi mereu ocupate, reangajarea întregului personal nu va fi posibilă, iar afacerile se vor lupta în continuare pentru supraviețuire. Automat, asta înseamnă și taxe mai mici la buget. Fac un apel public către toate primăriile din Timiș să ofere o mână de ajutor agenților economici. Suntem obligați să facem tot ce ne stă în putință pentru ca lucrurile să revină la normal. În Timișoara, de exemplu, avem norocul că dispunem de piețe largi, care permit extinderea teraselor, fără a-i afecta pe ceilalți cetățeni, dar și primăriile celorlalte orașe din județ trebuie să arate solidaritate în asemenea situații speciale”, a spus președintele C.J. Timiș, Călin Dobra, în apelul lansat public.


Liderul administrației județului Timiș și-a încheiat apelul prin sublinierea faptul că autoritățile locale trebuie să reacționeze rapid, întrucât soluții există, fiind nevoie doar de bunăvoință și implicare.

Cornel S.