Fostul primar al Aradului, Gheorghe Falcă, actual europarlamentar, a produs rumoare în ședința conducerii PNL, când a cerut președintelui partidului, Ludovic Orban, să dispună amânarea alegerilor locale până în 2021.
Falcă și-a argumentat dorința prin necesitatea ca aleșii locali ai PNL să aibă mai mult timp la dispoziție pentru a face lucruri pentru comunitățile lor, astfel încât dacă alegerile ar fi amânate, ar putea să obțină un scor mai bun.
Alegerile parlamentare ar trebui să aibă loc anul acesta, a spus Falcă, doar cele pentru primării și consilii județene să fie amânate cu un an.
Dorința lui nu a fost însă întâmpinată cu entuziasm de colegi. Rareș Bogdan, primvicepreședinte al PNL, a ținut să atragă atenția că nu este o idee bună.
Alegerile locale au fost deja amânate cu mai multe luni. Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență care prelungește mandatul aleșilor locali până la finalul anului și simplifică procedurile pentru depunerea listelor electorale. Premierul a anunțat că alegerile locale vor fi amânate, urmând ca data la care va fi organizat scrutinul să fie stabilită ulterior. (A.B.)