Deputatul PNL Ovidiu Raețchi i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să confirme dacă în timpul întâlnirii cu Ska Keller, co-președinta grupului verzilor din PE, a afirmat că „bănuiește că protestatarii au fost trimiși din afară și că erau drogați” și de unde a primit aceste informații.

„După întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă în Parlamentul European, Ska Keller, co-președinta grupului verzilor, a declarat: «A spus că se bănuiește că protestatarii au fost trimiși din afară și că erau drogați». Pentru că declarația doamnei Keller este deosebit de gravă și are implicații serioase, o rog pe această cale pe doamna premier Viorica Dăncilă să ne spună dacă într-adevăr le-a transmis europarlamentarilor că la protestul din 10 august au participat astfel de manifestanți”, a scris Ovidiu Raețchi pe pagina sa de Facebook.

El i-a cerut premierului Viorica Dăncilă ca, în eventualitatea în care confirmă că a făcut această afirmație, să spună care este proveniența acestor informații privind protestatarii din 10 august.

„Precizez că, în calitate de vicepreședinte al Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților, nu am primit, sub nicio formă, o informație în acest sens. Presupun că dacă acestea ar fi adevărate atunci ministerul de Interne dispune de o amplă documentare pe temă.

Premierul Viorica Dăncilă trebuie să răspundă urgent la aceste întrebări, nu pot fi lansate în spațiul public informații atât de serioase fără ca opinia publică să primească toate datele”, a conchis deputatul liberal. (A.B.)