În vizita privată pe care o efectuează în țara noastră, moștenitorul Coroanei Britanice, Alteța Sa Regală, Prinţul Charles de Wales, a poposit la Palatul „Victoria”, unde a discutat cu șeful executivului român, prim-ministrul V. Dăncilă.

Discuția celor doi interlocutori s-a desfășurat într-o atmosferă cordială și a fost despre dezvoltarea rurală integrată, importanța menținerii echilibrului dintre tradiție și modernitate, precum și despre activitatea în România a Alteței Sale Regale, Prințul Charles de Wales, care, de douăzeci de ani, se implică în promovarea tradițiilor românești. 

În discuției, premierul român a exprimat recunoștința pentru contribuția Alteței Sale Regale, Prințul Charles de Wales, la promovarea patrimoniul cultural, imaginii și frumuseții naturale a țării noastre, a tradițiilor, autenticității și biodiversității zonelor rurale din patria noastră.

Alte subiecte abordate au vizat situația economică din țara noastră, agenda regională, teme de interes comun pentru perioada actuală, precum cele legate de preluarea președinției române a consiliului uniunii europene (reprezentații români urmează să preia șefia consiliului uniunii europene în anul 2019) și teme ce privesc arhitectura generală a Europei post-Brexit. În acest context, premierul român a subliniat că, „protejarea drepturilor și intereselor cetățenilor români care trăiesc în Marea Britanie reprezintă o prioritate pentru Guvern”.

Răspunzând interesului manifestat de Alteța Sa Regală, Prințul Charles de Wales, moștenitorul tronului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, „premierul român a prezentat obiectivele Guvernului, precum și noua legislație în domenii precum parteneriatul public-privat, achiziții publice și programele guvernamentale în domeniul agriculturii”, potrivit unui comunicat mass-media, remis de Biroul de Presă al executivului român.

Cornel Seracin