„Candidez pentru toți cei care au nevoie de o nouă speranță”, afirmă Alin Nica, într-un interviu acordat ziarului „Timișoara”

 

- O componentă foarte importantă și activă din PNL, cea compusă din primarii aleși ai partidului la ultimele alegeri locale, v-a dat girul pentru a candida la funcția de președinte al filialei Timiș...

 

- I-am invitat pe colegii mei primari să-și spună punctul de vedere cu privire la situația din filiala județeană a PNL și la ce trebuie făcut pentru viitorul acesteia. Părerea super-majoritară, aproape unanimă, a fost că trebuie ca noi, primarii liberali, să ne asumăm o candidatură la președinția filialei. Am fost nominalizat să reprezint acest grup de membri foarte importanți din filiala noastră. Am acceptat și voi candida pentru președinția filialei PNL Timiș la alegerile interne pe care le vom avea peste o lună.

 

- Care este strategia dumneavoastră pentru aceste alegeri interne?

 

- Strategia mea este să aduc alături de mine pe toți aceia care cred că în PNL Timiș se poate face o altfel de politică, sau se poate face politică – pentru că până acum nu prea am făcut politică, ci mai mult am fost ascultători radiofonici de monologuri. Candidez și pentru toți cei care au nevoie de o nouă speranță, de o resetare a încrederii și de un proiect politic real pentru Timișoara, Timiș și această parte de vest a țării. Sper ca Partidul Național Liberal să reînvie, pentru că în momentul de față e aproape mort în județul Timiș, să reînvie această dorință de luptă, de unitate și de a demonstra în fața cetățenilor că ne pasă de problemele cu care ei se confruntă, și acest lucru nu doar la modul declarativ, ci și prin fapte, prin acțiune și prin angrenarea cu toate armele în lupta politică, pentru susținerea acestor idei.

 

- Aminteați de unitate. Printre primarii care v-au acordat votul de încredere se află și primari proveniți din fostul PDL?

 

- Din punctul acesta de vedere, fuziunea celor două partide s-a realizat. Nu a fost, să zicem, o segregare în funcție de trecutul politic într-una dintre componentele actualului PNL. Din acest punct de vedere, semnalele sunt încurajatoare. Aceste alegeri interne, dacă vor avea o reușită, aceea va fi, în primul rând, că fuziunea se va fi desăvârșit. De aceea, nu îmi fac probleme că se va discuta pe componente în cadrul acestor alegeri, ci, cu siguranță – cel puțin eu asta voi propune –, să discutăm despre ce trebuie să facă PNL Timiș și Partidul Național Liberal în ansamblul său în perioada următoare. Să fie o dezbatere de idei și o perioadă de reflecție internă asupra viitorului Partidului Național Liberal, pentru că filiala noastră, am eu ambiția aceasta, trebuie să devină nu doar executantă a directivelor de la centru, ci un actor major în deciziile care se vor lua la nivel central în viitorul apropiat sau mai îndepărtat.

 

- Alina Gorghiu, senator PNL de Timiș, afirma zilele trecute că este foarte greu să intri în luptă împotriva actualului președinte interimar al filialei...

 

- Este foarte greu pentru cei care se tem. Însă, cei care au ceva de spus și pentru care contează mai mult principiile nu au de ce să se teamă. Cine ne ia caii de la căruță dacă colegii noștri nu împărtășesc aceleași idei? Vom fi în continuare membri responsabili ai Partidului Național Liberal și vom spune în continuare aceleași lucruri, pe nume, deschis, cu convingere și hotărâre. Însă, Partidul Național Liberal a fost întotdeauna un partid care promova concurența, competiția. De aceea, toate congresele PNL și conferințele județene au atras atenția publicului tocmai prin imprevizibilitate și prin lupta internă, bineînțeles, cu arme democratice, luptă care a generat progres. Eu nu am nici o reținere în a-mi asuma această candidatură și chiar dacă pentru unii pare o luptă gen David și Goliath, eu sper ca, la sfârșit, să fie același rezultat ca și cel biblic.

A consemnat Anton BORBELY