Deputatul PNL Florin Roman acuză că a fost lovit cu genunchiul în nas, marți, în Parlament, de către parlamentarul Dan Vîlceanu, plecat din PNL și care activează independent. În imaginile filmate apoi în plen se poate vedea cum Roman ține o batistă la nas. Vîlceanu se apară spunând că „nu a fost o bătaie” și că a fost „provocat”, iar situația „s-a tensionat”.

„Astăzi am trăit un moment prin care nu credeam că voi trece vreodată într-o lume civilizată. I-am reproșat deputatului neafiliat, Dan Vîlceanu, încălcarea regulamentului prin prezența lui în băncile grupului PNL. Problema dumnealui la Parlament era să afle câți primari au plecat la Călărași. A urmat o altercație verbală, după care am fost bruscat fizic spre ieșirea din plen.

În afara sălii de plen am fost agresat fizic, din nou, în mod golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicat în zona nasului.

Am evitat orice ripostă, pentru că respect mandatul de parlamentar. În schimb, în baza imaginilor de pe camerele de luat vederi, voi depune solicitare de sancționare a deputatului neafiliat, prieten al ADU, pentru lovire! Totodată voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan!”, spune Florin Roman.

Deputatul Dan Vîlceanu s-a apărat spunând că „nu a fost o bătaie” și că „doar l-a luat după umeri și l-a condus afară din sala de plen” după ce au avut un schimb de replici.

„Nu vreau să intru în scandaluri marca Roman”, a spus deputatul, fost membru al PNL, care în octombrie a plecat din partid și i s-a alăturat lui Ludovic Orban în formațiunea fondată de acesta, Forța Dreptei.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a reacționat pe Facebook, acuzând „un atac” asupra lui Florin Roman.

„Violența fizică este de neacceptat, cu atât mai mult cu cât se întâmplă aici, în Palatul Parlamentului. Am fost trimiși aici de oameni, ca să lucrăm pentru ei și pentru interesul comun al societății. Avem datoria morală de a da un exemplu de comportament decent și civilizat, cu respectarea regulilor. Cum putem face mai bine pentru țară și pentru români dacă nu putem respecta reguli de bază?

Atacul asupra domnului Florin Roman arată măsura unei lipse de caracter și conduită morală din partea deputatului Dan Vîlceanu, condamnabilă și inacceptabilă”, a scris Ciucă.

El cere conducerii Camerei Deputaților „să ia măsurile necesare în această situație”.