Nici măcar odele în metru antic, compuse pentru liderii PSD Timiș pe Facebook, și nici împărțitul de pliante pentru samsara imobiliară de Dumbrăvița, Alina Sperlea, nu i-au mai salvat pe cei doi traficanții de migranți - Roșca Adina Hermine și Preda Marius Daniel - care și-au făcut loc pe listele de consilieri locali, propuse de social-democrați, pentru alegerile din 9 iunie a.c, la Dumbrăvița. Dacă în cazul falsei juriste Roșca, demisia din politică și administrație a venit imediat după dezvăluirile ziarului Timișoara, în cazul secretarului-lector de la UMFT Preda lucrurile s-au complicat exponențial. Mai exact, din pricina fluxului de penali, condamnați definitiv și cu perioade de supraveghere sau încercare, PSD a decis, cel puțin în cazul organizației dumbrăvițene, să joace toți competiorii electorali cu cazierele judiciare pe masă, ca să evite un alt offside sau atac devastator. Ca la Miliție!

 

La fel de bine, în cazul Alinei Sperlea, candidată la Primăria Dumbrăvița, spun surse din PSD Timiș, partidul ar putea fi și mai tranșant. Ca să închidă, odată pentru totdeauna, dezvăluirile despre datoria publică de 6,9 milioane de lei către ANAF a Alinei Sperlea, care-l încurcă rău pe Alfred Simonis în cursa pentru președinția CJ Timiș, dincolo de vorbe și frânturi de documente, există voci puternice care cer ca pesedista să pună la dispoziția publicului, cât mai repede și transparent, un certificat de atestare fiscală. Altfel spus, un document oficial și cu antet – nu unul făcut pe genunchi! - din care să rezulte, dincolo de orice dubiu, datoria la zi a candidatei PSD. Mai mult, sunt și voci de primari PSD care au cerut ca și ANAF-ul să intervină, printr-o declarație oficială sau un comunicat de presă, și să confirme sau să infirme valoarea datoriilor către stat ale Alinei Sperlea.

Acum, având în vedere circul monstruos cu traficanții de migranți de listele de consilieri locali ai PSD Dumbrăvița, ”jurista” Roșca și secretarul Preda, ambii condamnați definitiv, e clar că, azi, problemele PSD Timiș sunt mult mai grave. Și, până la urmă, ce mai contează certificatul fiscal al Alinei Sperlea dacă până și candidata a recunoscut, în cea mai nouă declarație de avere, depusă cu ocazia înscrierii în cursa pentru funcția de primar al comunei Dumbrăvița, după 4 ani de șoricisme și cotețisme, că are o datorie de 6,9 milioane de lei către ANAF, încă din 2012! Una omisă, în mod intenționat, în perioada 2020-2024, în documentele oficiale către Agenția Națională de Integritate, deși debitul e vechi de peste un deceniu! Ce n-au învățat pesediștii, nici măcar în ceasul al doisprezecelea, e că minciuna are picioare extrem de scurte și că oamenii, în special cei din zonele urbane, nu mai pot fi prostiți cu sferturi de adevăr și nici cu povești, fără acoperire.

Între timp, așa cum spun aceleași surse din PSD Timiș, există o revoltă deschisă și în rândul celor care încă mai fac parte din lista PSD Dumbrăvița de consilieri locali (avocați, medici) mai ales acum, din cauza asocierii/alăturării de imagine cu doi infractori - traficanți de migranți, condamnați penal definitiv. Și mai e un curent care circulă în filiala social-democrată de la marginea Timișoarei, mai exact ca doamna Alina Sperlea să iasă public și cu C.V., care să demonstreze că, în afară de sămsăreala cu terenuri, construcția de locuințe colective și o activitate îndelungată pe creanga celui mai onest sistem public din România – cel vamal, a avut și alte genuri de activități și hobbyuri. Până atunci, două lucruri sunt clare. Azi, doamna Roșca Adina Hermine a avut întâlnirea cu Serviciul de Probațiune Timiș de pe lângă Ministerul Justiției și situația domniei sale, vizavi de încălcarea termenelor stabilite prin sentința judecătorească penală, ca urmare a candidaturii pe listele PSD Dumbrăvița, a rămas în analiză.

În schimb, ieri, după modelul camaradei sale Roșca, imediat după apariția articolului din ziarul Timișoara, lectorul UMFT Preda Marius Daniel și secretar al PSD Dumbrăvița, la rândul său, a șters putina și și-a închis contul de Facebook. Ca un adevărat bărbat! Din păcate, acum, dumbrăvițenii nu mai pot avea acces la experiențe noi de epilare cu produse Italwax sau la imnuri închinate liderilor social-democrați, de genul ”Cu determinare și încredere, pornesc în această călătorie și promit să muncesc neîncetat pentru binele si progresul tuturor”, ”Cu recunoștină și onoare candidez din partea PSD și susțin cu mândrie candidatura doamnei Alina Sperlea” ori de tipul înflăcărat ”Mă angajez să dedic fiecare efort și resursă pentru a servi comunitatea cu devotament și integritate”. Ba chiar și o postare de nivelul unui lector UMFT, bun vorbitor de limbă română – ”Echipa de consilieri PSD, împreună cu Alina Sperlea, vor fi în comunitate…”. Ca’n Las Fierbinți!

---------
A se citi și:

Un condamnat penal pentru trafic cu migranți și-a făcut loc pe listele PSD Dumbrăvița, sub tutela ”primăriței” Alina Sperlea și pe semnătura lui Alfred Simonis

Traficanta de migranți, propusă ca și consilier local de PSD Dumbrăvița, a cerut retragerea de pe listele Alinei Sperlea și din partidul lui Alfred Simonis

Încă un traficant de migranți, condamnat penal, pe listele de consilieri locali la PSD Dumbrăvița