Atmosfera din PNL Timiș nu este nici pe departe cea mai potrivită pentru o campanie electorală. Comasarea cu PSD i-a trecut în plan secundar pe liberali, care se pare că s-au săturat să stea în genunchi în fața PSD Timiș și să facă la nesfârșit concesii. Iată cum se plâng lui Vasile Blaga o parte a liberalilor timișeni pe grupurile de comunicare ale partidului:

„Scrisoare deschisă

Domnului președinte interimar al PNL Timiș, Vasile Blaga

Domnule președinte numit de conducerea centrală PNL la conducerea filialei din Timiș a Partidului Național Liberal,

Suntem extrem de îngrijorați de modul în care filiala noastră județeană este îngenunchiată în mod repetat în fața PSD. De la numirea dumneavoastră la conducerea PNL Timiș, filiala noastră s-a remarcat exclusiv prin concesiile și favorurile făcute PSD-ului. Am cedat candidatura la președinția Consiliului Județean în conditiile în care, de peste 30 de ani de când s-a reînființat PNL, nu s-a întâmplat niciodată ca partidul nostru să nu aibă candidat la această funcție importantă în județ. Am cedat apoi PSD-ului candidaturi în localități relevante, după care, am acceptat ceea ce părea imposibil: am împărțit unu la unu pozițiile pe lista comună la Consiliul Județean. Noi avem acum 17 consilieri județeni, iar PSD-ul 7. Care poate fi justificarea acestei aberații, domnule Blaga?

Ați negociat cu PSD-ul redistribuirea banilor din sumele de echilibrare tăind de la primarii liberali. Probabil că numirea dumneavoastră neașteptată într-un județ de care sunteți cam străin v-a împiedicat să vă informați corect. Distribuirea inițială a banilor, așa cum a propus Alin Nica, președintele CJ Timiș, a fost justă pentru că restabilea dreptatea în rândul primarilor PNL, primari care au fost ocoliți de banii distribuiți cu mărinimie de deputatul Simonis. Domnule Blaga, astăzi ați contribuit la premierea primarilor PSD, a celor care au dezertat din PNL (asumat public sau nu) și a celor care au semnat adeziuni la PSD.

Dacă dumneavoastră considerați acceptabil că au fost tăiate sumele celor care au rămași fideli PNL și ați acceptat să fie recompensați cei care au trădat partidul nostru, dați-ne voie să vă anunțăm și să atragem atenția în mod public că suntem revoltați și nu susținem acest mod în care gestionați filiala!

Vă cerem să încercați măcar să fiți loial intereselor PNL. Nu vă cerem să ne ajutați cu nimic pentru că nu aveți cu ce. Singura noastră dorință este să nu trădați partidul din care faceți parte servind la masa unor stăpâni conjuncturali.

Pentru viitorul foarte apropiat, vă mai solicitam să îi lăsați pe consilierii județeni PNL să voteze așa cum le cere conștiința liberală și să nu mai puneți presiune pe ei transformând filiala într-o grupare dubioasă. În cele din urmă, dacă vă lasă inima să nu ne mai amenințați și pe noi, primarii, căci astfel, ați contribui la o atmosferă un pic mai sănătoasă în interiorul PNL Timiș”.