Deputatul liberal Horia Cristian consideră că sima de cinci miliarde de euro, vehiculată de primarul Timișoarei, Nicolae Robu, nu e o sumă atât de mare pentru oraș.

Parlamentarul a citit cu „bucurie și satisfacție” lista proiectelor primăriei până în 2020.

Liberalul a remarcat „abordarea echilibrată” care va face din Timișoara un oraș în care să îți facă plăcere să locuiești.

Primarul Nicolae Robu a prezentat peste 30 de proiecte pentru care se va căuta finanțare până în anul 2020.

Cel mai scump dintre ele este, de departe, îngroparea liniilor de cale ferată care traversează Timișoara, operațiune estimată la două miliarde de euro. Horia Cristian spune că „lista obiectivelor adresează principalele probleme ale Timișoarei, care se regăsesc în orice oraș mare din lume”, pe ea „echilibrat fiind incluse parcurile, sala de sport polivalentă, bazinul olimpic, stadionul de 42.000 de locuri”.


Liberalul le răspunde criticilor care susțin că bugetul este nerealizabil. „Noi suntem convinși că Timișoara are capacitatea de a găsi cele 5 miliarde de euro necesare. Sursa cea mai importantă trebuie să fie fondurile UE (…) Cred că Timișoara are capacitatea de a se îndrepta către proiecte din fonduri europene mari, care să atingă cele 2 miliarde de euro pe care Primăria și le propune (…) Salut această abordare, care este una demnă de Timișoara pe care noi toți o iubim!”, a transmis Cristian, într-un comunicat.