Liderii PNL Timiș s-au întâlnit joi cu primarii liberali pentru a discuta calendarul următoarei perioade. Principala temă dezbătută a fost organizarea alegerilor din acest an fiind abordate și alte probleme ridicate de aleșii locali din județ. Primarii liberali au decis să atace în instanță decizia prefectului prin care au fost blocate sumele de la CJT din fondul de echilibrare a bugetelor locale și banii pentru drumurile locale.

Pentru că discuția cu prefectul Mihai Ritivoiu nu a avut niciun rezultat, edilii liberali se vor constitui parte în proces pentru a ataca decizia prefectului.

„Nu ne-a lămurit domnul prefect care au fost motivele pentru care a contestat această hotărâre a CJT, și mă refer la motive de legalitate care sunt în atribuția prefectului, nu de oportunitate, aceste motive fiind în responsabilitatea consilierilor județeni care au votat această hotărâre. I-am atras atenția domnului prefect că nu putem aproba bugetele locale fără aceste sume. Unii colegi spun că sumele erau necesare pentru plata asistenților personali și persoane cu handicap, alții spun că și-au prevăzut în buget acești bani ca și cote de cofinanțare pentru fonduri europene și există riscul să piardă aceste fonduri”, a spus secretarul general al PNL Timiș, primarul orașului Sânnicolau Mare, Dănuț Groza.

„Le-am spus și colegilor primari că nu știu dacă e de la stres, de la lipsa de experiență sau din cauza altor obiceiuri preluate de la colegii de la partid, însă domnul Mihai Ritivoiu, actual prefect de Timiș, halucinează. Din păcate, public. Datoria Instituției Prefectului este să verifice legalitatea actelor normative, nu să împartă dreptate PSD-istă. Deciziile privind oportunitatea, criteriile, modul în care se echilibrează un buget, aparțin plenului Consiliului Județean Timiș. Acelui plen care a votat deja cu majoritate covârșitoare de voturi propunerea mea de alocare a celor 64 milioane destinate investițiilor locale și drumurilor. Am avut 23 de consilieri județeni pentru și doar 10 împotrivă. Prefectul a spus că dacă revocăm hotărârea și e votată de PSD și USR, atunci e în regulă și e legală, ceea ce e o absurditate și arată clar că, pentru el, nu contează legalitatea, ci doar girul politic al colegilor de partid”, a spus Alin Nica, președintele CJT și al PNL Timiș.

Seria întâlnirilor lunare cu primarii PNL va continua și în perioada următoare când va fi necesară o cât mai bună coordonare pentru organizarea alegerilor din acest an.