Andrei Caramitru, fost consilier al lui Dan Barna în perioada în care acesta conducea USR, a transmis un mesaj năucitor pe rețelele de socializare. Cunoscut pentru afinitatea sa pentru USR, partid pentru care a fost chiar unul dintre strategi, fiul regretatului Ion Caramitru își face praf foștii colegi, într-o postare în care condamnă ce se întâmplă în USR: „Acum 4 ani am fost toți la vot să îi dăm peste bot lui Dragnea. Atunci USRPLUS a luat 22.4% (PSD a luat 22.5%). Wow. Au intrat 8 europarlamentari de la USRPLUS.

Din ăștia 8 - USR mai are fix un singur europarlamentar (Vlad Botos). Ceilalți au fugit la PLUS/Reper. Și mai rămăsese lângă Botos - Vlad Gheorghe - care are probabil cea mai mare vizibilitate pe rețelele sociale (inclusiv TikTok) dintre toți useriștii. Superstar față de ceilalți. Și ce decide Drulă&co? Să îl umilească cu jandarmii să nu îl lase să intre în sediu și să îl preseze să își dea demisia.

Este efectiv de bezna minții. Deci noi am votat ceva - dar doar 1 din 8 au supraviețuit în marele partid democratic și deschis. Și își dau afară locomotivele electorale. Eu așa ceva nu cred că s-a întâmplat vreodată în istoria alegerilor de la noi sau de aiurea.

Și acum ne dau o listă mult mai proastă - să votăm cu Barna cap de listă la vot. De ce să vă votez acum, mă rog ???? Ca să ce?

Acolo în ce a mai rămas din partidul ăla e atâta prostie încât nu îi pot vota, mă scuzați, asta e, nu pot. Ghinion. O să votez altceva sau stau acasă. Am dreptul ăsta - puteți să vă enervați cât vreți”.

Andrei Caramitru este de profesie economist, dar a intrat și în politică, fiind un susținător înfocat al USR. În urmă cu câțiva ani, el a fost foarte mediatizat pentru că și-a cumpărat o vilă cu 3 milioane de euro în centrul Bucureștiului.