Cristian Rusu este candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Dumbrăvița, anunțul fiind oficializat public la sedul PNL Timiș.

În afara liberalilor, Cristian Rusu se bucură și de susținerea organizației PSD din Dumbrăvița, la conferința de presă de la sediul PNL Timiș fiind prezenți social-democrații Victor Malac și Daniel Cioncă. Aceștia au declarat public că îl vor sprijini pe candidatul PNL la funcția de primar, având toată încrederea că decizia lor va fi încununată de succes.

„Am hotărât împreună cu Biroul Executiv Local și cu organiația PSD Dumbrăvița să-l susținem pe Cristian Rusu pentru funcția de primar. Ne dorim astfel ca Dumbrăvița să revină acolo unde a fost și poate chiar mai mult. Împreună putem face o echipă puternică și sunt convins că vom câștiga”, a declarat Victor Malac. Acesta ar fi dorit inițial să candideze și el pentru această funcție, din partea PSD, însă dorința sa nu a fost agreată de conducerea partidului, care vede altfel lucrurile. De altfel, consilierul Daniel Cioncă a declarat că preșdintele PSD Timiș, Alfred Simonis, a încercat de mai multe ori să-i forțeze mâna pentru a vota proiecte USR care erau în defavarea dumbrăvițenilor.

Cristian Rusu a declarat că a încercat, din opoziție, să ajute actuala administrație pentru a lua deciziile cele mai potrivite, astfel încât dumbrăvițenii să beneficieze de ceea ce se întâmplă în administrația locală, însă aceasta din urmă s-a autoizolat. Candidatul PNL mizează pe ideea de echipă și pe avantajele aduse de o formulă cât mai largă, pentru că este important ca banii pe care cetățenii îi plătesc prin taxe și impozite să se întoarcă tot la cetățeni, sub forma proiectelor implementate: „Noi credem că un singur om nu poate să ia cele mai bune decizii, ci este nevoie de o echipă. Dar pentru asta trebuie să existe respect și transparență. Cum tot așa, nu poți să conduci fără să ai o viziune, nu ai cum să semnezi un contract și să aștepți ca lucrurile să meargă de la sine. Nimeni nu este atotștiutor, de aceea e nevoie de o echipă care să facă în așa fel încât banii cetățenilor să se întoarcă la cetățeni. Nu e nevoie de minuni, dar este foarte important să avem o echipă capabilă, iar printre noi există antreprenori care sunt capabili să administreze și să dezvolte un business. Avem, totodată, de partea noastră, pe Victor Malac, care ne poate ajuta cu experiența sa administrativă. Suntem deschiși, de asemenea, să primim toți oamenii care vor binele Dumbrăviței”.

În afara organizației PSD, Cristian Rusu se bucură și de susținere din alte zone, după cum a declarat Alin Nica. Președintele PNL Timiș este convins că Rusu reprezintă candidatura cea mai potrivită pentru Dumbrăvița, argumentând: „Cristian Rusu este un om de bună-credință și cu bună-credință poți câștiga multe, Doar așa poți fi apropiat de nevoile oamenilor”.