În urma dezvăluirilor jurnalistice apărute recent în spațiul public, PNL Timiș solicită premierului Ciolacu retragerea sprijinului pentru deputatul Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților. Totodată, PNL Timiș atrage public atenția asupra suspiciunilor de fraudă și corupție care planează asupra activității deputatului PSD, cu încredere că instituțiile abilitate se vor autosesiza în vederea derulării de controale.

„Până în prezent, deputatul Alfred Simonis a adoptat tactica struțului care își ascunde capul în nisip și nu a făcut nimic să clarifice sau să infirme acuzațiile care par să curgă ca un fluviu la adresa sa, atât în presa scrisă, cât și pe rețelele de socializare.

În administrarea bunurilor mobile și imobile deținute, Simonis a luat decizii interesante prin înstrăinarea acestora către membrii familiei prin acte de vânzare-cumpărare sau donație, ceea ce conduce la ipoteza că Simonis își disimulează deținerea reală a bunurilor din cauza funcțiilor pe care le ocupă în fruntea statului român. Pe lângă veniturile declarate ca urmare a activității parlamentare, Simonis Alfred a declarat că în urma căsătoriei și a nașterii celor doi copii, a primit sub formă de cadouri 165.600 euro, din care 36.800 euro la nuntă, 39.800 euro la botezul primului copil și 89.000 euro la botezul celui de-al doilea copil. În aceeași perioadă, a primit sub formă de donație de la socrul său Mitocariu Gheorghe suma de 60.000 de euro, de la mama sa Simonis Georgeta 44.000 de lei și de la frații săi Simonis Gerald Oscar și Popovici Nicolae Cristian câte 23.000 de lei”, se arată în ancheta jurnalistică publicată de anchetatorii.ro. Sumele pe care le vehiculează deputatul Simonis prin intermediul familiei sale sunt greu de justificat și probabil acesta motivul pentru care Alfred Simonis nu face nicio declarație în apărarea sa.

Mai mult, un membru al familiei sale l-a amenințat pe vicepreședintele PNL și al CJT, Alexandru Proteasa, deoarece acesta a refuzat să comită ilegalități pentru a ajuta familia Simonis. Discuția dintre cei doi, care se încheie cu amenințarea ”și tu și Nica meritați să fiți bătuți în stradă”, va fi predată autorităților atunci când se va declanșa ancheta în acest caz extrem de grav. Ne așteptăm ca deputatul Simonis să încerce o delimitare de fratele său, lucru imposibil având în vedere faptul că soția deputatului este partener de afaceri și acționar în Global Reconssim, firma lui Gerald Simonis, finanțator declarat al președintelui interimar al Camerei Deputaților”, transmite, printr-un comunicat, PNL Timiș.