Alin Nica, președintele PNL Timiș, i-a răspuns lui Alfred Simonis, președintele PSD Timiș, ca urmare a poziției acestuia luată în legătură cu soluția pe care procurorii au dat-o în cazul revocării liberalului din Consiliul Național de Integritate.

„Când presupusa morală a unui grup prevalează asupra legalității ne îndreptăm periculos spre jihadism. În 12 septembrie, la solicitarea deputatului PSD Alfred Simonis, eram revocat din Consiliul Național de Integritate, printr-un vot politic PSD - USR, într-un mod absurd, lipsit de orice temei legal.

La momentul respectiv, Simonis și-a explicat gestul invocând moralitatea. Ieri, după ce am dovedit cu acte că nu am nicio treabă cu dosarul politic care mi-a fost fabricat, Simonis a explicat, din nou, că demersul lui a fost unul așa-zis moral, nu legal.

Din punctul meu de vedere, asta este radicalizare și dispreț total față de lege, justiție și adevăr. Direcția este complet greșită și dacă Simonis vrea să meargă pe acest drum, îi doresc succes, dar atrag atenția că nu e bine să o facă în politică, mai ales în funcții publice.

În sinea mea, din respectul pe care încă i-l port, sper că Simonis nu crede cu adevărat în ceea ce a spus și a făcut. Poate a fost doar un demers politicianist generat de aerul halucinogen al funcțiilor politice în care a ajuns.

Pentru binele acestei țări și pentru binele democrației, îmi doresc ca Simonis, al treilea om în stat, să se fi distrat la un pahar și o țigară cu prietenii lui din PSD atunci când a lansat demersul acela abject împotriva mea. Căci dacă el crede sincer în aberația pe care a generat-o, atunci situația este foarte gravă. Nu pentru mine, ci pentru România, pentru justiție și pentru cei care îndrăznesc să aibă o părere diferită de-a lui Simonis.

În ciuda contextului de ieri, confruntat cu mizeria pe care a făcut-o, deputatul Simonis este foarte preocupat de plecarea unor membri PNL. Da, Freddy, avem oameni care pleacă din PNL pentru că, spre deosebire de organizația din care faci tu parte, în PNL există libertate și democrație.

Atunci când planurile unei persoane nu se mai suprapun peste cele ale partidului, acea persoană are liberatea să plece. Noi nu lucrăm cu angajamente semnate în alb sau cu șantaje. În PNL, oamenii vin, iar unii mai și pleacă. Pentru că noi lucrăm cu principii și cu valori.

Din păcate, «cazul Simonis» nu va rămâne singular în politica românească, iar modelul lui toxic poate fi preluat. Se apropie un an electoral complicat și politicienii ajunși în funcții publice importante fără a avea calitățile necesare sunt tot mai disperați. Oamenii politici cu educație dobândită la taraba din talcioc sau cel mult cu școala vieții se tem că își vor pierde privilegiile odată cu alegerile care vin”, a transmis Alin Nica.