Politică din tată-n fiu! Asta pare să fie lecția unei familii din Timișoara, în care fiul calcă pe urmele tatălui, devenind șeful unei filiale de partid, la fel ca și tatăl său.

Vorbim de familia Negoescu. Mihai Negoescu este coordonatorul AUR Timiș, formațiune aflată pe un trend ascendent. El a intrat în politică de-abia în 2019, nemaifiind înregimentat până atunci în vreun partid. Puțină lume știe însă că politica a fost o preocupare mai veche în familia sa. Tatăl șefului de la AUR Timiș a fost Nicolae Negoescu, un reputat profesor de matematică al deceniilor trecute. Pe lângă pasiunea pentru matematică, Nicolae Negoescu a avut și o carieră politică: a fost președintele Filialei Timiș a Partidului România Mare (PRM), partid condus la nivel național în acele vremuri de Corneliu Vadim Tudor. Negoescu senior a deținut această funcție la sfârșitul anilor ‘90, el decedând în 2000.

Acum, Mihai Negoescu dorește să se implice puternic în viața politică, fiind foarte încrezător, după cum a declarat: „Am depășit PSD în sondaje, suntem pe primul loc în opțiunile electoratului. Vom câștiga alegerile europarlamentare și vom guverna. Am străbătut România din comună în comună, am stat de vorbă cu oamenii, cunoaștem problemele lor și știm ce avem de făcut”.