Comisia juridică a Camerei Deputaților a decis, cu unanimitate de voturi, sancționarea a șase deputați, dintre care cinci sunt de la AUR, iar unul este independent.

Aceștia vor avea diminuate cu 50 la sută indemnizațiile de deputați, sancțiunea fiind valabilă pentru o perioadă de șase luni. Totodată, celor șase li s-a redus durata luării de cuvânt la 10 secunde pe intervenție, pentru o perioadă de trei luni, în ședințele Camerei Deputaților.

Printre parlamentarii sancționați se număr și deputatul de Timiș, Ciprian Titi Stoica, de la AUR.

Parlamenarii amintiți au fost găsiți vinovați că au utilizat violența fizică, prin gesturi agresive și violență verbală, constând în țipete, injurii, amenințări și calomnii. De asemenea, cei șase au fost găsiți vinovați pentru încălcarea regulamentului care pevede interzicerea desfășurării unui banner în sala de ședință, înregistrarea sau transmiterea în direct a ședințelor, utilizarea violenței fizice sau a celei verbale.

Parlamentari și simpatizanţi AUR au fost recent protagoniştii unor scene violente, atât în Parlament, unde au strigat, au protestat şi şi-au jignit colegii, exprimându-şi astfel dezacordul faţă de proiectul de lege privind prevenirea separării copilului de familie, deşi în comisii l-au votat în unanimitate, dar şi în afara Parlamentului, unde au scandat, au ameninţat jandarmii şi l-au agresat verbal şi fizic pe fostul premier Ludovic Orban.