Dominic Fritz

PNL Timiș a transmis o declarație politică în care susține că Dominic Fritz nu este capabil să conducă Timișoarta. Redăm declarația:

”Măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare anunțate de Guvernul Ciucă au stârnit o reacție cel puțin bizară din partea primarului Timișoarei, care pare să fi uitat ce a promis în campania electorală din 2020 când striga din toate puterile că trebuie reduse cheltuielile publice.

Dominic Fritz spune că orașul care l-a ales să se ocupe de problemele administrației locale va avea de suferit din cauza reducerii cu 10 procente a cheltuielilor cu bunuri și servicii. În mod foarte ciudat, primarul Fritz afirmă că va tăia din banii pentru iluminatul și curățenia orașului, amenințându-i practic pe timișoreni cu întunericul și mizeria, după ce la capitolul opritul căldurii și apei calde în timpul iernii a confirmat cu brio. Interesant este că primarul Fritz nu a reușit să citească tot ce prevede acest capitol bugetar, sau a citit dar nu vrea ca cetățenii să știe că la cheltuieli cu bunuri și servicii intră și plata deplasărilor, consultanța și expertiza, dar și cheltuielile judiciare. De ce nu ar putea să taie 10% de la aceste capitole? De ce trebuie să taie de la curățenie și iluminat?

Există două răspunsuri posibile. Primul ar fi că nu înțelege nimic din administrație și nu e capabil să conducă un oraș ca Timișoara, căci, desigur, atunci când dirijezi un cor de amatori nu ai de-a face cu capitole bugetare. Dacă așa stau lucrurile ar trebui să se întoarcă la corul lui. Al doilea răspuns posibil ar fi că nu poate tăia de la aceste capitole pentru că ar supăra clientela de partid care nu i-ar mai finanța apoi campania electorală, nu s-ar mai putea plimba prin lume pe banii timișorenilor și nu s-ar mai putea judeca cu toți funcționarii publici pe care i-a atacat și i-a jignit în ultimii ani.

Ne-am bucura sa aflăm care e răspunsul lui Dominic Fritz și care e varianta corectă. Dacă nu ne răspunde el, poate se găsesc instituții ale statului care pot da un răspuns în cunoștință de cauză”.