În ședința de plen a Consiliului Local Timișoara, viceprimarul USR Ruben Lațcău a votat împotriva proiectului ADID Timiș, inițiativă gândită să sprijine educația elevilor timișoreni.

Interesant este că agenția amintită îl are ca președinte pe Cristian Moș, coleg de partid cu Lațcău, lucru care spune multe despre tensiuniule existente în USR Timiș. Mai mult decât atât, comnsilierii USR au votat proiectul, care a trecut, gestul lui Lațcău fiind de o aroganță incredibilă.

Foarte uimit de votul viceprimarului, consilierul PNL Lorenzo Barabas, care este și director ADID Timiș, a reacționat vehement: „Ruben Lațcău umilește încă o dată școlile din Timișoara și își bate joc de funcția în care încă se mai regăsește, pentru puțin timp. Ce a făcut de această dată?

Din pur orgoliu, în ședința de plen a Consiliului Local Timișoara, a votat împotriva proiectului ADID Timiș. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș vrea să învețe elevii să colecteze separat deșeurile deoarece are în vedere creșterea gradului de informare și conștientizare asupra gestionării deșeurilor. Proiectul ADID Timiș prevedea atragerea sumei de 500.000 lei pentru achiziționarea unor recipiente speciale care erau distribuite către unitățile școlare.

În acest context, Ruben Lațcău, viceprimarul care are școlile în subordine, a votat împotriva încurajării reciclării!

Acesta este Ruben Latcau, marele «iubitor» al Timișoarei. Toți consilierii locali au înțeles importanța proiectului, doar Ruben Lațcău a votat în detrimentul orașului, al școlilor, al copiilor care ar trebui să învețe educație pentru mediul înconjurător!
Votul lui Lațcău a fost în dezacord inclusiv cu colegii săi de la USR, dar și împotriva vicepreședintelui USR, Cristian Moș, președinte ADID Timiș”.

Gestul lui Ruben Lațcău vine în totală contradicție cu mesajul USR Timiș din campania electorală, în care s-au afișat bannere de genul „Zero gunoi în Timișoara”.

UPDATE!

Viceprimarul Ruben Lațcău a reacționat în această dimineață la declarațiile lui Lorenzo Barabas. Iată afirmația uluitoare a viceprimarului: „Legat de declarația de pe fb a domnului Barabas pe care am văzut-o azi, vă mărturisesc că am descoperit și eu tot azi acest vot și e prima dată când mi se întâmplă să votez neatent în consiliu”.