S-au schimbat de la o oră la alta! Consilierii PSD au avut un comportament duplicitar la ultima ședință a Consiliului Local Timișoara. A fost mare agitație din cauza votării organigramei Direcției de Asistență Socială, unde administrația timișoreană dorește să facă angajări cu salarii de peste 10.000 de lei pe lună și să crească numărul angajaților. Înaintea ședinței, a avut loc o dezbatere publică, de unde s-au desprins anumite concluzii. Coroborate cu alte informări, discuțiile din această dezbatere publică au generat peste 100 de amendamente la proiect, pe care liderul liderul de grup al PSD, consilierul Radu Țoancă, și le-a asumat și a venit să le depună. Amendamentele au fost agreate și de cei din PNL, cele două partide nutrind astfel speranțe că vor avea câștig de cauză.

Mare a fost mirarea liberalilor când, în ciuda acestei înțelegeri tranșante cu Radu Țoancă, au constatat că toate amendamentele supuse la vot pică. La o analiză a modului în care s-a votat, s-a observat că social-demcorații Andra Lăpădatu și Ioan Szatmari erau de partea USR, total opus înțelegerii inițiale. În fața acestui joc duplicitar al PSD, există doar două explicații; ori Țoancă nu este ascultat de colegi, ori joacă la două capete, de vreme ce nu s-a respectat ceea ce se convenise cu puțin timp în urmă.

Radu Țoancă spune însă că proiectul tot ar fi trecut, pentru că USR avea12 voturi, față de 11, câte erau adunate de la la PNL și PSD: „Trebuie să luăm listingul și să vedem cum s-a votat, pentru că nu știu exact. Mi-a spus Andra că la un punct a votat cu USR, dar nu mai știu la care, trebuie să vedem listingul. Oricum, eu am picat aiurea, pentru că s-au supărat pe mine și cei din PNL, și cei din USR, dar nu aveam ce să fac. Le-am explicat că nu puteam să blocăm organigrama DAS, pentru că noi suntem partid social-democrat”.