Cea mai spectaculoasă glumă pe care am auzit-o în ultimul timp este aceea că ministrul Energiei a plătit, la ultima factură, 124 de lei la curent. Eu nu ştiu cum poate cineva din România să plătească atât de puţin. Probabil că are acasă doar o jumătate de bec, pentru că nu am auzit pe nimeni să plătească o sumă aşa de mică. Foarte puţini sunt cei care plătesc sub 300 de lei, iar acest ministru ne spune cât de puţin plăteşte? Aceşti nemernici care ne conduc sunt atât de şmecheri, încât îşi asigură tot felul de avantaje, pensii, salarii, iar când trebuie să dea bani, sumele sunt foarte mici. Să ne spună şi nouă ministrul Energiei cum a reuşit să aibă o asemenea factură.
Iar ordonanţa legată de energie este o bătaie de joc şi am văzut cum stau lucrurile. Am văzut şi discuţiile din Parlament pentru destituirea acestui om care şi-a bătut joc de poporul român şi a făcut ca firme din domeniul energiei să aibă beneficii de 300-400% şi aşa mai departe. De unde asemenea venituri? Pe cei care conduc nu-i interesează deloc ţara aceasta? Probabil că cei care au gândit această ordonanţă au avut interese, pentru a putea beneficia de anumite privilegii. Mă întreb când va fi demis un asemenea om? Nu ştiu pentru ce mai este menţinut pe funcţie. Am fost asiguraţi că avem circa 70% din gazul necesar deja depozitat pentru iarnă, că nu vom avea probleme şi nu vom depinde de gazul rusesc, că am început să exploatăm din Marea Neagră. Am înţeles că prin Buzău ar exista, la vreo 4.000 de metri adâncime, un zăcământ care ne-ar scuti vreo doi-trei ani să mai depindem de cineva. Soluţii s-ar găsi, dar ei le caută doar pe acelea care îi îmbogăţesc pe unii.
Ba mai vând şi centrale termice pe sume de nimic, când puteau foarte bine chiar să o pună în funcţiune pe cea de la Mintia. Ştim că a venit un ameţit din Europa care a spus să închidem minele, iar acum văd că în ţara lui s-a dat drumul la minerit.
Noi tot timpul suntem fraieriţi. Dar suntem fraieriţi cu buna ştiinţă a celor care ne conduc. Nu degeaba a venit la nunta fiicei ministrului Energiei un reprezentant al Ambasadei SUA. Şi îmi aduc aminte că le-am promis că vom cumpăra de la ei două minicentrale atomoelectrice...
Am văzut că foarte mulţi politicieni pleacă în vacanţe exotice, pe banii statului, sub diferite pretexte. Ei merg, cică, în delegaţii în aceste state, la schimburi de experienţă, dar ei nu ştiu pe ce lume trăiesc. Este clar că s-au dus să-şi facă vacanţele pe banii statului, că nu le ajung salariile şi alte avantaje financiare. Este un afront vizavi de pensionarii cărora, deşi conform legii trebuia să li se mărească pensiile cu 16%, de doi ani de zile nu le-a ajustat nimeni veniturile.
Mă voi referi la ilegalităţile care se petrec în continuare la Primăria Timişoara. Chiar recent a fost amendat acest primar-şmecher şi s-au depistat multe nereguli de către Curtea de Conturi. Este doar începutul, pentru că sunt atâtea ilegalităţi acolo încât te minunezi.
Şi unde mai pui că sunt şi alţi şmecheri care se alătură pentru că au simţit miros de bani. Iar pe primar, care este total paralel cu administraţia, îl bănui că a fost aurolac în Germania.
Habar nu are de administraţie şi o să vedeţi în ce iarnă o să ne bage acest intrus, un om de nimic care, pe lângă faptul că nu a făcut nimic, a mai creat şi găşti în Primărie, care fură şi spală banii timişorenilor.
Închei cu speranţa că toţi cei de mai sus vor fi luminaţi de către Bunul Dumnezeu, iar El îi va pune pe drumul cel drept.

Ştefan POPA POPA’S