Nu pot să încep cu altceva decât cu marele succes al minunaţilor noştri sportivi la Lima, în Peru, la Campionatul Mondial de Nataţie pentru juniori, unde ştafeta de 4x100 de metri, în frunte cu David Popovici, a devenit campioană mondială, cu record al competiţiei, iar Vlad Stancu a obţinut locul 2 la proba de 400 de metri liber, rezultate ce situează ţara noastră printre primele în lume la înot.
Va fi şi aici acelaşi succes ca la Campionatul Mondial de seniori şi Campionatul European de juniori.
Este extraordinar ce face David Popovici, care, la ştafetă, i-a devansat pe toţi cu vreo două secunde, ceea ce a uşurat misiunea celorlalţi coechipieri. Dacă sunt convins de rezultate, nu sunt convins că atunci când se vor întoarce, noi, românii, îi vom respecta aşa cum merită aceşti sportivi.
Am văzut deja tot felul de idioţi care încep să-i înjure pe ei şi familiile lor, să prezinte tot felul de imbecilităţi, pentru a dovedi, odată în plus, că avem şi imbecili de frunte.
Continui cu lucrurile negative care se petrec în ţară. Spuneam că se vor apuca guvernanţii să vândă ce mai e de vândut, pentru că nu au cum acoperi găurile din buget şi să le mai rămână şi lor de furat, nu mai vorbim de a da ceva şi pensionarilor, cea mai săracă clasă socială de la noi şi pentru care nu face nimeni nimic. Pur şi simplu sunt lăsaţi să moară, pentru că din pensia de mizerie pe care o primesc nu au cum să-şi ducă traiul. Aşa că vând ba una, ba alta.
Au retehnologizat centrala Mintia, din Hunedoara, cu 150 de milioane de euro şi au vândut-o doar cu 91 de milioane de euro. Vă daţi seama ce afacere bulgărească au făcut.
Nu ştiu cum de îl mai suportă cineva pe acest ministru al Energiei.
Cred că ar trebui să aşteptăm să ne dea la toţi în cap şi apoi poate că-l schimbăm. Este inadmisibil! Nu se ocupă de facturi, face pe şmecherul şi le ştie pe toate, dar de fapt face jocul hoţilor care conduc. Nu ne mai ascundem după deget...
Aşteptăm să vedem o schimbare la Ministerul Energiei, pentru că nu se mai poate suporta. Gândiţi-vă doar la faptul că avem cea mai scumpă energie din Europa, iar salarile sunt cele mai mici.
Am rămas stupefiat când am auzit că cineva din apropierea primarului Timişoarei, din cadrul Primăriei, a spus că se aud „behăituri” din Catedrala Mitropolitană, simbolul Timişoarei. Ce să mai vorbim de astfel de imbecili? Trebuie să-i tamponăm şi să nu se înmulţească. Acesta este necazul cel mai mare al ţării: toţi se cred deştepţi, dar sunt „nima-n potecă”. Iar această modă este venită de dincolo de munţi, ca să fim bine înţeleşi. E o modă venită din alte părţi şi aplicată la Timişoara.
Chiar m-a vizitat un prieten care mi-a spus că va face un partid al oltenilor în Banat. Foarte bine, să-l facă, dar să fie un lucru constructiv, de bun-simţ, pentru că nu toţi cei veniţi aici au cei şapte ani de-acasă şi educaţia necesară pentru a fi adevăraţi timişoreni.
Am mai spus-o, au venit oameni din toate părţile, unii s-au adaptat, îşi văd de treaba lor, dar cei mai mulţi îşi dau numai aere.
Sper că imbecilii se vor izola cât mai mult şi că oamenii de bun-simţ, care iubesc România, pentru că sunt mulţi care prin atitudine, deşi proclamă, nu demonstrează acest lucru, vor fi din ce în ce mai numeroşi, pentru că vrem să scădem handicapul dintre noi şi lumea civilizată.
Îl rog pe bunul Dumnezeu să ne lumineze calea şi să ne aşeze pe drumul cel drept.


Ştefan POPA POPA’S