Ce nu a mai reuşit nimeni cu Timişoara de la vremurile de „tristă amintire”, adică să ţină bănăţenii făloşi în frig încât au ajuns „fruncea” în ţară în materie de dârdâială, iată că au reuşit Fritz şi ai lui, un primar venit de nicăire şi care mai mult ca sigur s-a pierdut deja în neant.
S-o fi visat el primar de Timişoara înainte de alegerile trecute şi iată că a reuşit, dar de acum, după „crucialele realizări” pentru oraşul nostru, nici să viseze nu mai are dreptul. Pe zi ce trece, Fritz şi ai lui mă conving din ce în ce mai mult cât de habarnişti sunt, în mai tot ce înseamnă gospodărire şi administraţie publică.
Dacă doar cu câteva zile în urmă întreaga presă a vuit despre cum oameni din „comisiile Fritz” au împărţit banii pentru proiectele de cultură, trăgând spuza pe turta lor, după modelul „na şi ţie, dă-mi şi mie”, acum o altă „nărozie” marca Fritz face valuri.
Mai precis, această administraţie de băşcălie a repetat prostia din anul trecut şi nu a plătit certificatele verzi pentru Colterm până la data de 30 aprilie.
De unde lesne putem trage concluzia că Fritz şi ai lui n-au auzit de zicala: „Ăla deştept învaţă şi din greşeala altuia, ăla prost, nici din a lui”. Dacă prostia Fritzului de a nu achiziţiona certificatele a costat Colterm şi Primăria anul trecut vreo 20 de milioane de euro, drăgălăşenia se repetă şi în acest an, de data aceasta fiind vorba doar de vreo 15 milioane de euro.
O nimica toată pentru domnul primar, că doar nu-i plăteşte din propriul buzunar, ci din banii timişorenilor.
Deci, prin vara anului trecut, domnul primar Dominic Fritz îl avea ca „expert” pentru Colterm pe numeni altul decât viceprimarul Ruben Laţcău, care avea Colterm-ul în buzunar ori îl cunoştea ca-n palmă.
Cât de pricepuţi au fost, au simţit timişorenii pe propria piele. Acelaşi cuplu, Lascău-Fritz, ori invers, mai amendează (din banii obştei) şi în acest an Primăria Timişoara cu alţi 15 milioane de euro, bani care puteau fi foarte bine folosiţi în alte scopuri şi pentru alte necesităţi timişorene.
Nu aş încheia fără să pomenesc şi de „minunea” de organigramă a Primăriei la care Fritz şi ai lui lucrează şi tot lucrează şi încă lucrează fără s-o isprăvească.
Din tot ce ne-a arătat până acum domnul primar Dominic Fritz reiese clar că pălăria Primăriei Timişoara este prea mare pentru el şi ai lui, şi în loc să îndrepte din greşelile făcute le accentuează şi le repetă.
Deocamdată, în dezamăgirea tuturor, Fritz şi ai lui nu fac altceva decât să dea din lac în puţ.


Petru Vasile TOMOIAGĂ