Când a început școala, în septembrie, am publicat o scrisoare deschisă adresată primarului, inspectoratului de învățământ și STPT-ului. Prin aceea misivă atenționam asupra faptului că mijloacele de transport în comun nu asigură deplasarea în siguranță a elevilor la școală, fiind supraaglomerate.
A început din nou școala!
Aceeași situație!
Oare cei care ar trebui să vegheze asupra infracțiunii de răspândire a coronavirusului nu văd acest lucru? Sau acesta e secundar?
Dacă nu purtăm mască (se consideră că e responsabilitatea noastră) suntem amendați!
Cei care răspund de siguranța elevului în mijlocul de transport spre școală, în vreme de pandemie, se trec și ei la „responsabilități nule” și nu se sancționează? Oare doar în magazinele goale se răspândește virusul?
Și încă o problemă! Pe trotuare, frunzele ude de ploaie sunt un real pericol. Am văzut, dimineață, pe str. Piatra Craiului, doi elevi căzând pe spate pe trotuarul plin de frunze ude. Norocul lor a fost că purtau ghiozdane.
Oare Protecția Copilului (și nu numai) nu consideră această „neglijență” a autorităților crimă cu premeditare ?
Știm că Iadul e pavat cu intenții bune, dar, după ce transpiri în autobuz sau firobuz, ieși în ploaie, cu consecințele de rigoare, răceală, gripă, mai ai și șansa să te lovești la cap ori să-ți rupi o mână sau un picior. Bașca, te duci acasă și tremuri ca să te încălzești!
Alles în Ordnung, Herr Fritz?
Du kannst ruhig schlafen?

Victor ENACHE