Odiseea drumului Timişoara – Moşniţa Nouă continuă cu un nou episod. După ce autorităţile s-au bătut cu cărămida-n piept că lucrările se vor încheia (în sfârşit!) în 15 octombrie şi că se va putea circula în condiţii omeneşti pe acest tronson, iată că, înainte cu doar câteva zile de termenul limită, a venit bomba: cel puţin o săptămână drumul va fi gâtuit în zona căii ferate industriale de pe Calea Buziaşului.
Adică, timp de o (altă) săptămână şoferii care aleg să meargă de-a dreptul spre Moşniţa vor fi nevoiţi să aştepte la semafor zeci de minute pentru a trece de zona cu pricina. Aceasta pentru că se circulă pe o singură bandă pe ambele sensuri de mers.
Pe lângă faptul că este încă o promisiune neonorată, ne-a iritat faptul că autorităţile municipale şi-au bătut joc pur şi simplu de oameni, anunţând marţi la ora 16:30 că drumul se închide tot marţi, dar la ora... 15. Vă daţi seama cât respect pentru cetăţeni?
Păi, dacă presa a primit informaţia cu o oră şi jumătate după ce măsura s-a luat, vă puteţi închipui când a ajuns aceasta la bieţii oameni care sunt nevoiţi să parcurg zilnic acest drum?
Suntem şi noi curioşi dacă, aşa cum promiteau, autorităţile vor penaliza constructorul pentru fiecare zi de întârziere, aşa cum s-a promis (şi chiar ameninţat) în cadrul vizitelor „de lucru” făcute pe şantier de reprezentanţii acestora.
Pentru că, la cât s-au lungit lucrările la acest drum, ne putem aştepta la orice...


Anton BORBELY