Am tot vorbit în ultimul timp despre transformările care se petrec la nivelul societății românești, despre modul în care evoluează societatea, despre felul în care majoritatea entităților care ar trebui să fie de bază în România sunt formate din oameni fie fără nici o pregătire, fie a căror pregătire lasă de dorit. Am observat cu toții că foarte mulți s-au folosit de doctorate copiate, de diplome false. Nu mai intru în alte amănunte, pentru că situații de acest gen întâlnim la tot pasul. Este, de fapt, motivul pentru care România nu se îndreaptă către o direcție bună. Acești oameni despre care vorbesc fac parte, probabil, din diferite partide, iar acestea îi scot în față, bineînțeles, pe salarii mari. Am văzut atâtea și atâtea exemple și am vorbit de atâtea ori despre ele până acum.
Cea mai gravă, și continuă, problemă este cea a pensionarilor, respectiv a celor un milion de oameni care au pensie în jur de 800 de lei. Ceilalți, până la cinci milioane, au maximum 2.000 de lei. Eu i-aș pune pe miniștri, mai ales pe ministra muncii și colegii ei, să trăiască cu 800 de lei pe lună, să vedem dacă reușesc. Gândiți-vă că acești bătrâni trebuie să-și cumpere și medicamente, care de regulă sunt foarte scumpe.
Pe de altă parte, am văzut că în anumite sectoare de activitate s-au acordat sporuri aberante. Și am văzut exemplul de săptămâna trecută, de la Apele Române, unde o fată care nu avea nimic în comun cu domeniul a fost pusă într-un post foarte important...
În continuare, campania de vaccinare se face aiurea; se confundă un vaccin cu altul, dacă cineva a făcut prima vaccinare cu un tip de vaccin, a doua o face cu un alt tip.
La fel de aiurea decurg și programările. De exemplu, oameni din Timișoara sunt trimiși în alte localități pentru a se vaccina. Nu văd logica pentru care se procedează așa. De asemenea, continuă să se arunce vaccinuri la gunoi pentru că cineva uită să le pună în frigider. E o debandadă totală, care nu folosește nimănui.
Ne aflăm în mijlocul unui haos total și nu mai sper la absolut nimic... Numai bunul Dumnezeu ne mai poate salva...

Ștefan POPA POPA’S