Cred că cea mai mare problemă la ora actuală, nu doar la noi în țară, este cea a vaccinurilor create într-un ritm foarte rapid, doar-doar se va diminua pandemia. Nimeni nu poate spune că ele sunt extraordinare și merg la sigur. Dar avem o variantă, iar după ce în unele țări s-a început vaccinarea masivă am văzut că lucrurile merg spre bine, sunt prea puține reacții adverse, fapt ce nu te mai face să te gândești dacă vrei sau nu să fii vaccinat. Legat de vaccinuri, el mai rău e că în momentul în care a sosit vaccinul la noi, toți s-au înghesuit să se fotografieze, să se filmeze, iar acum, când trebuie să se organizeze centrele de vaccinare, dau din colț în colț. Ministerul Sănătății pune primăriile să se ocupe de aceste centre; de aici acuzațiile reciproce, iar lucrurile stau pe loc. Se vede organizarea foarte proastă legată de administrarea vaccinului către populație. Am văzut că foarte multe vaccinuri au fost aruncate, altele sunt sigur că sunt lăsate de izbeliște și poate sunt refolosite, ceea ce este anormal. Sunt foarte multe stângăcii și de aici vine dilema de a-ți face sau nu vaccinul, pentru că nu ai absolut nici o încredere în cei care dirijează modul în care această miraculoasă substanță trebuie injectată. La început centrele de vaccinare erau puține, acum au început să se înmulțească. Ni se spune că vor fi o mie... Dar când? Acestea trebuie organizate de către specialiști... Sunt convins că există bani pentru aceste centre. S-au cumpărat o grămadă de lucruri, ca urmare a pandemiei, care nu au fost folosite; s-au făcut mânării, cineva s-a îmbogățit și cu asta, basta! Dacă poporul are asemenea reprezentanți este grav, iar acest lucru este problema noastră, a tuturor. Ne permitem să-i lăsăm pe acești hoți, că nu le pot spune altfel, să dirijeze sumele de bani. Și mai întreb, așa cum fac de fiecare dată: unde sunt banii împrumutați, sume mari de tot? În ce direcție se duc? Transparență la nivel de Guvern nu există? Sunt lucruri pe care nu le putem accepta.
Am văzut că au început să schimbe directorii de grădinițe, de școli, deși unii dintre ei sunt foarte buni. Vor să-i schimbe pe cei vechi și să-i pună pe ai celor de la putere, oameni despre care, de regulă, nu se știe ce hram poartă și dacă au talentul de a conduce o instituție de acest gen. Dacă așa se merge, schimbând oamenii în funcție de cine e la putere, lucrurile nu au cum să funcționeze. Cei care au ales să facă parte din partide nu știu dacă au suficientă pregătire pentru a putea face față la diferite funcții pe care au pretenția să le ocupe. E clar că posturile se oferă ca urmare a cererilori membrilor acestor partide. Astfel, mă gândesc că aceste partide trebuie să rezolve probleme culturale, sportive, de sănătate, de educație, de infrastructură și așa mai departe. Mă întreb încă odată dacă acești oameni au pregătirea necesară, dacă sunt capabili. Am văzut că în Parlament a fost ales un șofer și nu a făcut altceva în viața lui, apoi un ministru care a fost angajat la firmele tatălui și mamei. Ce știe el să facă?
Această mentalitate trebuie schimbată, pentru că este bătaie de joc la adresa populației țării. Ați văzut că până și pensionarii au ieșit în stradă... O mie de lei pensie pentru două milioane de pensionari este strigător la cer. Nu se poate trăi cu această sumă. Primul lucru promis că se va face în acest an a fost că se vor mări pensiile. Au băgat taxe noi, deși s-a spus că nu se va întâmpla acest lucru, au mărit prețurile la energie și combustibil, ceea ce va determina scumpirea tuturor lucrurilor, dar nu au mărit pensiile. Ce vor să facă? Genocid la adresa bătrânilor noștri? Așteptăm, pentru că nu au trecut decât două luni, dar văd că și în coaliție e o luptă pentru supremație și pentru... ciolan.

Ștefan POPA POPA’S