În sfârșit, au trecut și alegerile, cele atât de „anticipate” și de pomenite de Ludovic Orban și de Klaus Werner Iohannis. Nu le-a adus niciunuia ceea ce așteptau. Astfel, Orban a trebuit să plece, iar Iohannis să se apuce de cârpăceli pentru a continua cu un guvern „de dreapta” nereprezentativ pentru țară. Dacă stai și socotești că la vot au venit mai puțin de o treime din votanți, iar cei „de dreapta” adunați și descântați trec cu puțin de 50%, rezultă că au fost validați de aproximativ 15% din votanții României. Asta da, reprezentativitate!
Marea pierdere a acestor alegeri este cât se poate de clară. Doar puțin peste 31% dintre românii cu drept de vot s-au sinchisit să treacă pe la urne. Unii nu au venit pe bază de pandemie (dovadă că nu trebuia făcute alegerile acum), ceilalți pe bază de lehamite față de partidele politice și de politrucii care le reprezintă (bântuie)... La Timișoara, pentru că votanții erau sătui până peste cap de Sorin Grindeanu (ciorba reîncălzită a PSD), de Simonis și de Dogariu, dar în aceeași măsură și de Gorghiu, Ben Oni și Pirtea, au mers spre USR, care nu erau atât de cunoscuți și hârșiți în rele (că n-au avut încă prilejul). Un câștig, chiar imens, tot au avut aceste alegeri. Am scăpat de parlamentari ProRomânia, care de fapt este un partid „pe România”, adică „buba neagră” pe biata țară, diriguit de mincinosul Victor Ponta, unde s-a aciuat fără folos și Călin Popescu-Tăriceanu, precum și din „cărătorii de genți” gen Adrian Pau. Cel puțin pentru patru ani am scăpat de această pecingine. Se pare că, totuși, căderea bruscă a lui Sebastian Ghiță prin străinătățuri pe unde hălăduia, de i-au confiscat americanii serverele, l-a înecat, să sperăm definitiv, pe Victor Ponta și ai lui. Inclusiv pe „marele politician” Adrian Pau, făcut deputat de PSD și scos din joc de Victor Ponta.
Cel de-al doilea câștig, mai mare decât primul, este căderea la parlamentare a partidului clădit de Elena Udrea și Traian Băsescu... Deci, fără EBA parlamentar. A fost destul europarlamentar, de ne-a făcut de râsul întregii Europe. Acum a mai rămas Traian Băsescu, „rechinul” care ne-a mâncat flota, la propriu, nu la figurat, care, ticălos cum îl știm, și-a mai asigurat cinci ani de imunitate ca europarlamentar... Cu analfabeta n-a mai avut „succesuri”, a rămas în afara Parlamentului, de a trebuit bietul Tomac să pună de-o demisie. Demisie de la partidul Elenei Udrea și Traian Băsescu. Vă imaginați? Și ăsta s-a numit partid! Și cu pretenții. dar vorba românului: pe... a venit, pe „apa sâmbetei” s-a dus.
De data aceasta n-a mai mers păcăleala cu „veniți la vot”, „voi decideți”, „la voi e puterea”, zornăită de politruci și de majoritatea televiziunilor aservite și plătite cu bani grei din visteria statului, adică tot din buzunarul celor chemați la vot... Au văzut oamenii cât de mult contează „votul” lor și când au cerut 300 de parlamentari, și când l-au dat jos pe Băsescu cu 7,5 milioane de voturi și au să se convingă definitiv acum, cu desemnarea prim-ministrului, când ei au votat 30% pentru PSD, iar prim-ministru va fi cel care-l va sluji cel mai bine pe președintele Iohannis. Așa că, dragi concetățeni, veniți la vot să certificați toate încălcările de Constituție, toate abuzurile și toate matrapazlâcurile făcute zice-se pentru voi și în numele vostru. Când în numărul trecut al ziarului v-am întrebat „Veniți la vot?”, am întrebat gândindu-mă că bine ar fi fost să iasă și mai puțini decât au ieșit, adică doar cei care au diferite interese în diferite partide: directorii de școli, de deconcentrate, șefii și șefuleții numiți de partide, doar pentru a le sluji lor. PNL-ul ar fi ieșit ceva mai bine pentru că, de un an și ceva, dă dovadă de multă sârguință în a schimba lingăii din PSD cu lingăii din PNL. Acum e ceva mai complicat, că trebuie să mai împartă câte ceva și cu USR-PLUS, și cu UDMR-ul, partid balama de trei decenii, cu politicieni versați și mai abili decât ai noștri, care vor ști să negocieze la sânge susținerea noului guvern. Dintre cele trei partide de la guvernare, doar UDMR va ieși cu oarece câștig. Ceilalți sunt victime sigure. Vom trăi și vom vedea.


Petru Vasile TOMOIAGĂ


P.S. Interesant ar fi ca aceste așa-zise „negocieri” să fie publice și nu făcute „pe sub tejghea”, cum obișnuiesc politicienii noștri, pentru că este vorba de țară, de averea ei și nu doar de funcțiile trecătoare ale unor trepăduși care nu știu nimic altceva decât să-și servească propriile interese.