Am văzut de Ziua Națională o imagine secvențială care pe mine m-a lăsat mască. Ca să vă dați seama ce idioți sunt puși în funcții importante, să conducă și să dirijeze un județ sau un oraș. Mă refer la prefectul de Galați, care a făcut dreapta-mprejur, învârtindu-se în loc. Ea, că este o femeie, așa a considerat de cuviință, să te tot învârți împrejur. Chiar dacă este prefectă, nu a auzit și nu a văzut în viața ei o comandă militară și cum se execută ea. Nu a vrut să audă înainte de ceremonie, pentru că, totuși, te prezinți în fața unor cadre militare, cam cum trebuie procedat. Ajungem astfel la concluzia mea, și anume că sunt puși tot felul de imbecili în funcțiile acestea importante; sunt puși numai ca să execute ordinele altor imbecili sau a celor care conduc țara și care sunt așa cum sunt. Tocmai de aceea și țara arată așa cum arată la ora actuală.
Vă dați seama că în mai toate funcțiile importante, mai ales administrative, sunt puși oameni de genul acesta și de aceea noi arătăm cum arătăm. Acești oameni nu sunt altceva decât niște înapoiați, fără prea multă minte, ci, cum spuneam, executanți de ordine.
Dacă mai corelăm acest lucru cu pandemia, ne gândim la faptul că, cu oameni care gândesc în această formă, problemele nu se vor termina atât de repede. Poate cu ajutorul celor de afară, dar și aceștia sunt preocupați de ceea ce se petrece la ei, darămite să ne mai ajute și pe noi.
Am tot vorbit de patriotism și am văzut că foarte mulți în țara noastră sunt patrioți numai de 1 Decembrie, iar în rest sunt trădători de țară. De Ziua Națională am avut ocazia să îmi completez această părere: oameni care, în momentul intonării imnului sau a altor cântece patriotice, își pun mâna la inimă, dar care, cum spunea un comentator, pun mâna acolo pentru că îi doare inima de ce tâmpenii au făcut până la ora actuală.
Peste câteva zile avem alegerile, iar pandemia încă reprezintă un mare pericol. Vom vedea cum vom trece peste toate astea, pentru că s-a demonstrat că nu este momentul pentru așa ceva într-o asemenea perioadă. Dar lucrurile sunt dirijate într-o direcție în care nu se mai petrece nimic de valoare. Și nici nu mai avem cum arăta lumii oameni de valoare, pentru că aceștia sunt, majoritatea, la vârsta pensiei, a vârstei a treia și prea puțini sunt cei care vin din urmă. De regulă vin cei de genul care vorbesc mult și nu spun nimic, iar aceste personaje sunt chiar la modă.
Nu mai vorbesc despre decorațiile, distincțiile și premiile care se acordă de Ziua Națională. Dacă tu decorezi secretara ministrului de Interne, ce să mai vorbim de valoarea unei distincții sau decorații la noi în țară? Este egal cu zero. Toate sunt mânării, aranjamente, sunt lucruri de care străinii nici nu mai vor să audă. De aceea nici nu te întreabă nimeni ce premii ai luat în țară, pentru că nu-i interesează și știu că sunt mânării. Oamenii valoroși sunt cei care au performanțe și au dovedit-o în afara țării. Dar aceștia sunt din ce în ce mai puțini și nici nu sunt băgați în seamă, pentru că îi deranjăm pe oamenii fără valoare și care nu reprezintă nici un fel de reper pentru cei care vin din urmă.
De aceea mă rog bunului Dumnezeu să ne lumineze calea și să ne așeze pe drumul cel drept, acum, când avem cea mai mare nevoie.

Ștefan POPA POPA’S