O cunoștință foarte bună de-a mea, având simptome de gripă, pierzându-și gustul și mirosul, a sunat, normal, la doctorul de familie, care i-a recomandat să vorbească la DSP. A făcut acest lucru, a sunat la DSP, la toate instituțiile care se ocupă de astfel de situații și a fost programată într-o anume zi și la o anumită oră pentru testare, deși aceste instituții trebuia să se deplaseze imediat la domiciliul persoanei. I-au luat, în fine, probele și după o săptămână nu a primit nici un răspuns. O săptămână s-a agitat ea să afle care sunt rezultatele. Printr-o cunoștință a aflat că probele au fost pierdute. Ar trebui făcute legi mai dure în privința aceasta, pentru că vedeți cum se răspândește, cu ajutorul oamenilor puși să apere sănătatea oamenilor, acest virus. Ei, însă, sunt indolenți, diletanți și... așa cum sunt.
Revenind la cunoștința mea, pentru că simptomele persistau, a luat ceva medicamente prescrise de doctorul de familie... După ce și-a făcut, împreună cu întreaga familie, testul, acesta a ieșit, pentru toți, pozitiv. Vă dați seama ce a fost în sufletul lor, mai ales că au un copil cu dizabilități. Lucrurile sunt mult mai complicate și complexe.
Mă întreb, ce este această bătaie de joc, prin participarea la răspândirea bolii -faptul că nu au dat nici un semn și că au pierdut, pur și simplu, probele? Niște nemernici! Este aberant să se întâmple acest lucru. Și ne mai întrebăm de ce crește numărul de infectări în Timișoara. E clar că totul pornește de la acești nemernici, indiferent cum se numește instituția la care lucrează. Cine răspunde pentru situația care s-a creat? Nu ar fi normal să se facă o sesizare și să se ia măsuri drastice? Adică, să fie dați afară responsabilii. Izolarea trebuie făcută cu mare grijă și tact, iar ea trebuie respectată pentru a ajunge la o oarecare normalitate cel puțin în orașul nostru.
Nu mai vorbesc de cei care conduc țara. Nu putem organiza târguri de Crăciun pentru că avem o medie de 10.000 de infectări pe zi. Dar pentru alegeri nu este aceeași medie de 10.000 de infectări? Își bat joc de acest popor. Se gudură pe lângă noi să mergem și să-i alegem, iar apoi ne întorc spatele și fac doar ceea ce cred ei de cuviință.
Am auzit, pe surse, cum se spune, că băieții fac deja diferite tabele cu cei din ministere, din entitățile care conduc țara, ca să fie primii beneficiari ai vaccinului anticvovid. Nu doctorii, care sunt în prima linie, și cadrele medicale, ci ei sunt cei mai importanți. Nu pot să spun decât, din nou: niște nenorociți! Mai mare nesimțire decât aceasta nu există. Cine știe, poate ei, înainte de a fi aleși sau să ajungă pe funcții, au o anumită competență, dar după ne întorc, cum spuneam, spatele și își văd de treburile lor, de furt și de rezolvarea problemelor personale.
Nu pot să închei fără să amintesc de marea noastră actriță Draga Olteanu, care s-a stins din viață și căreia trebuie să i se aducă un omagiu după cum îl merită, pentru că a fost, după părerea mea, una dintre marile noastre actrițe și a delectat, prin filmele și piesele în care a jucat, milioane de oameni. Să ne rugăm pentru sufletul ei, pentru că reprezintă un punct major în viața culturală românească. Ne gândim că, recent, și Vladimir Găitan s-a dus la ceruri. Din păcate, rămânem doar cu niște „nima-n potecă”, iar teatrul românesc se transformă într-un lucru fără de valoare. Cum spunea regretatul Vladimir Găitan: „Haideți să ne întrecem pe scenă, nu prin fraze și cuvinte jignitoare”... Diletanții, în toate domeniile, încep să acapareze spații întregi și veți vedea că țara aceasta, în curând, nu va mai putea fi reprezentată decât acolo unde treburile sunt clare și evidente: Simona Halep, la sport, pe când în cultură și artă încep să dispară reprezentanții, pentru că suntem judecați de diletanți.
Mai mult decât oricând, Dumnezeu să ne lumineze calea și să ne așeze pe drumul cel drept.

Ștefan POPA POPA’S