Nu am înțeles niciodată de ce președintele statului meu spune și ne arată cât de importante sunt alegerile din 6 decembrie, din moment ce situația pandemică din România este alarmantă. El spune: „am stat de vorbă cu specialiștii, mi s-a comunicat, mi s-a spus”... Ce poate fi mai grav decât ceea ce se petrece acum în țară și, raportat la noi, în județul nostru? Este strigător la cer. Consider că prioritară trebuie să fie viața oamenilor și după aceea vin celelalte. Oamenii politici consideră, însă, prioritare treburile lor politice și apoi viața oamenilor.
Uitați-vă la problema pensionarilor, mulți dintre ei fiind aproape muritori de foame, cu pensii foarte mici, prost calculate. Se vede clar că această calitate a vieții începe să scadă din ce în ce mai mult comparativ cu celelalte țări din comunitatea europeană.
Este foarte important să se facă o pauză pentru a scădea urgent numărul cazurilor de infectări în toată țara. Trebuie să fim cât se poate de serioși. Aici nu mai merge cu amânările, nici măcar cu o zi. Trebuie de urgență luate măsuri, indiferent care vor fi acestea, pentru că vom ajunge în situația de a nu mai fi locuri în spitale (la ATI deja nu mai sunt locuri). Se va întâmpla ca în Italia, unde îi puneau pe holuri sau mai știu eu pe unde...
Noi întotdeauna am spus că ne pregătim... De când a început pandemia nu au făcut altceva decât să se „pregătească”. Am văzut la emisiunile de știri că s-au făcut tot felul de mânării cu materialele de protecție pentru medicii și personalul medical implicat în lupta anticovid. Parcă nu putem fi serioși și să facem lucruri importante pentru cei aflați în impas. Oamenii politici, cei care conduc, ar trebui să fie la curent cu situația care există în spitalele de la noi din țară.
E drept, la nivel mondial putem vorbi de o catastrofă, dar pe mine mă interesează, cu precădere, catastrofa care se petrece la noi în țară.
Ca niciodată, spun că este necesar să se ia măsuri urgente pentru a reduce aceste infectări. Repet, indiferent care vor fi acestea, indiferent că unii se vor supăra pe afirmația mea. Cei care sunt conștienți de gravitatea situației și de faptul că acest virus nu este deocamdată controlabil vor conștientiza că viața este prioritară.
Poporul român se află într-o situație cât se poate de critică și trebuie să ne dăm seama în ce situație ne aflăm.
Dumnezeu să ne lumineze calea și să ne pună pe drumul cel drept, mai ales acum, când avem atâta nevoie!

Ștefan POPA POPA’S