Pe-un picior de Plai / pe-o gură de rai / ciripea Rifai / cu-o salată-n cap: / „Ce să mă mai fac? / ce să mai scornesc, / lumea s-o uimesc?” / Nu mai fă nimic / pe toţi ne-ai uimit: te-ai luptat cu zmei / pupăză din tei / pentru câţiva lei... / În cap pe vecie / ai o colivie / fluturii zglobii / îţi roiesc cu mii / și-ai ajuns pe sponci / cu pupăza-n conci...”
Mare este Grădina Domnului și avem zi de zi prilejul să ne crucim de te miri ce. Până acum Denise Rifai, apriga prezentatoare - moderatoare - comentatoare, factotum-ul că am căutare, vorba vine, de la „Realitatea” TV, ne uimea cu inepțiile pe care le emitea, cu gesturile și grimasele care de care mai năucitoare, dar mai ales cu ultimatumurile pe care le enunța, cu pretenția de știe tot, de ceva incontestabil, de netăgăduit, absolut.
Văzând că s-a plafonat, că prezintă un dezinteres tot mai acut în toate privințele, a hotărât ca măcar de această dată să ne lase mască. Și a reușit. Madam Rifai s-a prezentat marți pe post împopoțonată ca o sorcovă, ceva de genul „Pupăza din tei”, de a dat o țară întreagă în hohot de râs. Ce să-i faci? Moda, bat-o vina! Nimeni n-a mai înțeles nimic. Mai mult, unii au crezut că madama s-a transferat la iUMOR și-a adus această emisiune la postul „Realitatea”.
Ori ce Dumnezeu să mai crezi, când vajnica și bătăioasa Rifai a venit cu salata-n cap făcând parcă reclamă Grădinilor Suspendate ale Semiramidei.
Pentru că tot suntem într-o revigorare a matriarhatului, a amazoanelor și a femeilor emancipate. Și e tare bine că este așa. Am avut și Udrea, și Bica, și Kovesi și multe altele, acum avem și prim-ministru, iar doamna Viorica Dăncilă
nu mai prididește luptele când cu primarul capitalei, Gabriela Firea, când cu fostul ministru de Interne, Carmen Dan. Dar, se pare că, în final, le-a cam pus, cum s-ar zice, cu botul pe labe, iar acum mărșăluiește la președinție (nu de partid, ci de țară) alături de doi mari bărbați - mai mult mari ca stat și sfat! Nici PNL-ul nu se poate plânge că a trecut de zodia matriarhatului prea ușor, fiind blagoslovit acum cu un președinte de mucava fără orizont și fără snagă, asta după două președinții PNL de pomină: Alina Gorghiu - Raluca Turcan.
Acum ce mai pot spune dacă năbădăioasele noastre amazoane se întrec în a-și da în petic? Unele călăresc fără șa, altele sar peste cal, unele n-au tolba cu săgeți, altele greșesc completamente ținta, iar vajnica Denise Rifai vine marți seara la o emisiune care are pretenția de a fi serioasă cu o salată pe cap. Norocul ei că nu era pe aproape Iulia Albu cu găina... o altă modistă, dar, deh, ce poți să faci cu moda și femeile?


Petru Vasile TOMOIAGĂ