Dacă până mai deunăzi România era considerată țara cea mai coruptă din spațiul comunității europene, dar, în același timp, era și țara fără nici un corupt, iată că, în ultima vreme, a fost spart buboiul corupției și problema rezolvată. Zile în șir, pe mai toate canalele de televiziune și în presa scrisă au fost tăvăliți în fel și chip diferiți doctori, spitale, ori servicii din sănătate și „deconspirați„ în toată splendoarea de cât sunt de corupți și de cât au sărăcit și spoliat această țară doctorii, totul culminând cu târârea prin tibunale și judecăți a eminentului medic Șerban Brădișteanu. După această mârșăvie, la care mass-media a contribuit din plin, ”campania” împotriva corupției românești s-a mutat cu tot alaiul și ”roadele” ei în rândul celor mai rupți în coate și în fund bugetari din sistemul românesc, la bieții dascăli din sistemul de învățământ. Pentru că, vedeți boieri dumneavoastră, acești bugetari aflați la limita subzistenței, dar și a răbdării, profesori umiliți și obidiți, cărora li se mai cere și performanță, au spoliat și sărăcit țara. Nu vorbesc acum de cazurile de excepție raportate la  ”nu există pădure fără uscături”, dar toată mascarada aceasta cu corupția din rândul învățământului românesc vine să escamoteze corupția din rândul celorlalți bugetari care la capitolul câștig și corupție se află diametral la polul opus celor din sănătate și învățământ.
Nu aș dori altceva decât toți acei care au fost bugetari ani de zile și au ocupat diferite funcții de conducere, toți politicienii și parlamentarii să justifice averile incomensurabile pe care au putut să le acumuleze în mai puțin de două decenii din simbria lor de bugetari. Aș vrea să știu de unde a avut Năstase (partu case) așa colea, 700.000 de lei să-i pună pentru a nu i se face poprire de către executor, ori de unde a izvorât averea familiei Băsescu, bugetari de-o viață, ajunși acum posesorii unor imobile de lux și sute de hectare de teren arabil, etc.
Nu cred, sunt sigur că toate tevaturile cu corupția medicilor și a profesorilor sunt lansate și magistral dirijate de cei interesați, și culmea, în bună parte manipulate prin intermediul presei (câinele pus la paza democrației), tocmai pentru a ascunde adevărata corupție din România. Marea corupție din România! Corupția politicienilor, a parlamentarilor, a bugetarilor cu funcții, care au transformat această țară într-o republică bugetofagă, ”beteagă” și coruptă până-n temelii.