Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, au efectuat, ieri, o percheziție domiciliară la un tânăr, în vârstă de 26 de ani, care a fost depistat în flagrant delict, în trafic, în cursul aceleiași zile, având asupra sa substanțe psihoactive.

Din cercetări a reieșit că drogurile ar fi fost aduse din Spania, prin intermediul unor firme de curierat internațional sau transport de persoane, depozitate în municipiul Timișoara și, ulterior, distribuite periodic unor dealeri stradali.

În urma percheziției domiciliare efectuată în municipiul Timișoara, au fost ridicate 1,5 kilograme de cannabis, 100 de grame rezină de cannabis, 122 de comprimate de ecstasy, cinci grame de amfetamină, două grame 3-CMC, șapte doze timbru LSD, trei telefoane și două cântare.

Ulterior, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a persoanei bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

În cursul zilei de astăzi, va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș, cu propunerea de arestare preventivă a bănuitului, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitățile s-au realizat cu sprijinul polițiștilor rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și al jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” din Timișoara.