Polițiștii locali din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați joi, în jurul orei 18:15, de un coleg aflat în timpul liber care a observat că un autoturism Volvo, de culoare gri, ce se deplasa pe Strada Ana Ipătescu dinspre Calea Șagului, a acroșat un alt autoturism marca Volkswagen, parcat regulamentar.

Polițiștii locali au urmărit autovehiculul în cauză, pentru că nu s-a oprit să vadă cât de grav a lovit cealaltă mașină și se deplasa haotic punând în pericol ceilalți participanți la trafic. Pe Aleea Actorilor acesta a oprit, iar polițiștii locali au trecut la legitimarea conducătorului auto, care era o femeie.
Ea a declarat verbal că are 37 de ani, dându-și un nume care nu era real. Femeia emana un puternic miros de alcool, fiind incoerentă. La verificarea mai amănunțită i s-a stabilit identitatea reală, aceasta având 35 de ani și fiind din Timișoara. La fața locului a fost chemat și un echipaj al Biroului Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, care, la verificarea cu etilotestul, a stabilit că femeia avea o alcoolemie de 1,06‰ în aerul expirat, motiv pentru care a fost predată de polițiștii locali celor de la Biroul Rutier, pentru a fi transportată la Spitalul Județean în vederea recoltării de probe biologice și continuarea cercetărilor.