Trei persoane au fost ridicate de polițiștii timișoreni miercuri dimineața, acuzate că  vreme de doi ani au exploatat patru minori cu vârste între 12 și 16 ani.

Miercuri dimineața, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara, împreună cu polițiști din cadrul B.C.C.O. Timișoara - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au efectuat trei percheziţii domiciliare pe raza județului Timiş. În urma acestora au fost ridicate trei persoane, acuzate de trafic de minori în formă agravată.

Este vorba de doi soți, asistenți maternali și fiica lor, care în loc să acorde îngrijirea necesară copiilor pe care îi aveau sub acoperiș, îi obligau să presteze munci fizice solicitante.

Pe parcursul celor doi ani de zile, asistenții maternali nu au acordat îngrijirea, ocrotirea, educarea și întreținerea necesară persoanelor vătămate minore, care au fost obligate să presteze zilnic activități fizice solicitante în cadrul exploatației agricole deținute de suspecți. În măsura în care persoanele vătămate minore refuzau să mai îndeplinească activitățile dispuse, acestea erau agresate fizic de către cei care le exploatau”, se arată într-un comunicat al celor de la DIICOT.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Timişoara - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate, S.C.C.O. Caraş - Severin, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Glad Voievod Timişoara şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Timiş.

 

Răzvan IDVOREAN

sursă foto: DIICOT