Vineri, 8 iulie 2022, la Călimănești a avut loc o nouă reuniune din seria întâlnirilor conducerii U.Z.P.R. cu șefii de filiale din țară. În cadrul acestei reuniuni, „Convorbiri profesionale”, participanții s-au informat reciproc în legătură cu problematica filialelor, au efectuat un bogat schimb de idei în conducerea și administrarea structurilor județene și au pus la punct modalități eficiente și constructive de colaborare.
Participanții la reuniune au abordat, printre altele, complexitatea situației existente în România, determinată de crizele multiple suprapuse, misiunea U.Z.P.R. de informare corectă a publicului, precum și parcursul, importanța și vizibilitatea Uniunii, ca entitate de utilitate publică.
Marți, 12 iulie, la sediul central al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (B-dul General Gheorghe Magheru nr. 28-30) a avut loc un eveniment emblematic pentru „conservarea” în istorie a imaginii celui care a condus destinul U.Z.P.R. în perioada 2012-2021, ca președinte al Uniunii, DORU DINU GLĂVAN: dezvelirea bustului său, realizat de sculptorul Romeo Protopopescu.
Lucrarea este un act de donație făcut de soții Daniela și Constantin Gumann, din Salzburg (Austria), care au suportat toate cheltuielile aferente.
„Bustul lui Doru Dinu Glăvan va rămâne acolo, la intrarea în sediul Uniunii, nu doar ca o amintire ilustră, ci și ca un reper de conduită profesională și managerială, prilej de reflecție pentru toți cei care trec pe acolo, mai mult sau mai puțin întâmplător”, transmite U.Z.P.R..

Cornel Seracin
Foto: captură video, Youtube